Skip to Content
avatar image
Former Member

Inbound Order

Hi all,

i have a problem here.

I am currently working on inter company sales between 2 SAP system in the SAP.

System 1 will create PO and send idoc via ALE into system 2 to create SO.

When I send out the PO from System 1 to System QAS client, I notice that in the partner function under ship-to partner, my system 1 send out the shipto number in the partner number but my System 2 QAS receive it in the vendor number field. But when I send from system 1 to my System 2 DEV client, it was received in the partner number field of the IDoc generated. In system 1, the IDoc is the same for to have the ship-to number in the partner number.

Anybody know what configuation cause this different in my system 2 QAS and DEV clients?

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

1 Answer

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Oct 13, 2010 at 05:32 PM

    Hello Cynefrid

    Not an expert here, but wil try and help you.

    1) Firstly compare the config in the 2 clients in the following node, especially the EDPAR table:

    SPRO/IMG/Sales and Distribution/Electronic Data Interchange/EDI Messages/Configure EDI Partners

    2) Also check the partner profile set up for the problem customer/Vendor in both clients- WE20

    3) Finally work with your EDI specialist on the mapping of the partner data.

    Hop-e this helps.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Just realized that in R/3, there's a way to do simple mapping for switching the inbound IDoc fields or assigning constant vallue in tcode SALE. Think this might only be applicable for ALE. Anyway.. I found the answer to my above qn there.