Skip to Content

Transport cost return automatically

Hi experts

I've a big problem...is a bit hard to explain but i'll try to be more clear as possible.

I create an order on CRM system without transport cost (manual condition), all work fine, and the order is duplicated on R3.

In R3 i insert the transport cost, and all is ok..the order is saved and updated on CRM.

in CRM, i change the value of this condition and still all is ok.......

Now come the problem.

In R3 i delete the condition of transport cost, the order is update on CRM. all is ok....

BUT when I change the forwarding agent and save the order, the tranport cost, return automatically with the last value assigned........

I tried to be more clear as possible....

Anybody can help me???

Best regards

Marco

Edited by: Menegazzo Marco on Sep 17, 2010 12:22 PM

Edited by: Menegazzo Marco on Sep 17, 2010 2:12 PM

Edited by: Menegazzo Marco on Sep 17, 2010 5:18 PM

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

1 Answer

  • avatar image
    Former Member
    Sep 17, 2010 at 06:22 PM

    Hello Marco

    I am guessing your issue is in R/3. Check the following:

    1) While in the condition type config (v/06), in the window 'Changes which can be made', check if the field 'Delete' is checked or not. It should be checked. Also the boxes 'Amount/Percent' and 'Value' should be checked. And for the filed 'manual entries', check what you have there.

    2) Secondly this could be due to user exits, that means you may have user exits that trigger repricing if the Forwarding Agent is changed.

    Program: MV45AFZB

    User exits: USEREXIT_NEW_PRICING_VBAP or USEREXIT_NEW_PRICING_VBKD

    Hope this helps. Let me know.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Menegazzo Marco

      Marco

      So you are changing the forwarding Agent in CRM.

      And where is the condition transport cost (deleted) returned ? Is it in R/3 or in CRM? Please describe the whole process step by step till the issue.

      If it is happening in R/3, I remember you can do a config step in CRM to redetermine prices in R/3 when the order gets transferred. Check if any such thing is there.

      What is the Pricing Analysis saying? See in the system where you are finding the issue.

      What is the Data Exchange scenario you are using ( X, Y, Z etc.)

      Sorry I have not been of much help, may be raise an OSS message with SAP.