Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Problem in Form builder

Hello Experts,

i have the problem when i drag and drop some elements in the form builder, i often get a short dump and the connection breaks.

Then i have to restart sfp.

Maybe I installed an old version of Adobe Life Cycle Designer on my system.

Can anybody helps?

Regards

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

4 Answers

  • Best Answer
    Posted on Aug 30, 2010 at 09:48 AM

    something like MESSAGE_X?

    you have options: update both SAP GUI and LCD to the newer versions (LCD 8.1 works just great for me).

    or google for the MESSAGE_X where you will find the "solution" (telling you about the update:)))

    regards Otto

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Now the problem exists again. Can you help me. I have installed Adobe Live Cycle designer v 8.1 und SAp GUI 7.2. When i click on Layout Tab there comes a error message ' erro during method call' and the nessage that Adobe live cyycle designer a problem encountered and need to close...

      Please help...

      Regards

      Chrisp

  • Posted on Aug 30, 2010 at 08:17 AM

    >>i have the problem when i drag and drop some elements in the form builder, i often get a short dump and the connection breaks.

    answer few questions:

    1. does this happen with all the forms launched from SFP, or just for one partiular form (in that case form could have some issues.)

    2. does this happen just on your machine or does it happen with all other machines with the same version of livecycle designer installations.

    3. after getting the short dump, open the windows task manager, and see if you can find the process FORMDE~1.EXE running

    regards,

    BJagdishwar

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Sep 17, 2010 at 07:45 AM

    same problem

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Oct 12, 2010 at 12:52 PM

    problem solved

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hey,

      there is a folder in your local filesystem which named application_data. i think that was the name. however there is live cycle dsigner data stored for runtime. The file there which is last modified is damaged. You should delete it. Then the problem should be solved. When the problem still exists. I think you should delete the complete Adobe application data folder. When you do this, you have to reinstall ALD on your system. i use version 8.1. That works great for me.

      I hope that helps 😉

      Regards

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.