Skip to Content

How to assign a custom workcenter / view to a business user or role?

Hi,

With the release of 1902, administrators can create custom Work Center and Work Center Views.

We have created a single Work Center and Work Center View.

Now we want to assign it to a business role. However, when I navigate to edit a Business Role, then tap on Find, then search for the name of my newly created custom Work Center, it does not appear in the list. I have attempted to refresh, log in/out, and even waited for several hours before trying again. I have also read the administrator documentation, and there is nothing else listed in terms of steps to take here.

Are there any steps I am missing?

custom-wc-wcv.png (49.2 kB)
Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

3 Answers

  • Posted on Feb 21, 2019 at 06:53 PM

    Hello Jason,

    We can see that the user on the screenshot is a development user. This kind of user faces trouble, for example, if he/she tries to do layout edition. Can you try to do this with a normal administration user (without the Development User flag)?

    Aside from that, it is difficult to tell if your custom work center needs anything else to be working properly. My advice is to raise an incident in this case. Allow to explain you why: with our internal support user we can go without restrictions in such screen and, if we see what you are missing, your user restrictions will be investigated as first step.

    In the latter case, provide as much information possible for the support engineer in the incident description (and the material from where you learned about this new feature). As a new feature, there can be issues to be investigated here.

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Feb 22, 2019 at 12:16 PM

    No thanks needed Jason, let us hope that the incident gets resolved at earliest. Please do mark the thread as answered and upvote it if you feel comfortable with. A great weekend to you there!

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • This started working with no intervention on my part when I checked again a few days later (unless the support engineer did something and didn't tell me so, which seems unlikely).

      This implies to me that there is some caching in the system. I wish I knew how to trigger the cache to update, because right now I have no idea how long I should wait/instruct our clients to wait between when a custom work center is created and when it is available to assign to.

  • Posted on Feb 26, 2019 at 06:09 AM

    Dear Jason,

    As your solution would be in development, I would recommend to do below steps and check if the issue gets resolved before reporting an incident.

    1. Make sure the concerned work center view is activated with metadata update.

    2. Perform right click the solution and do Deploy business configuration.

    3. Try to activate the entire solution and then check assigning the view to the business users, it should be vsisible.

    Regard

    ANant

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • I just tried it again. I attempted to create another workcenter and wcv. Those created fine, and I even see them in the "Organize Work Centers" tool in Administration. But when I attempt to assign a user or role to that newly created workcenter, I cannot find it.

      This was done with an administrative, non-development user (and confirmed with SAP Support that the user is not a development user).

      I'm stuck unless I figure out how to get that workcenter to appear in the list.

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.