Skip to Content
0
Former Member
Jul 30, 2010 at 01:30 AM

login error with report viewer when opening Crystal report with subreport

124 Views

Hi

I have a problem with a login error (database vendor code 18456) when I try to open a crystal report to view it.

The report uses data from an external payroll database but I'm running it via our Accounts system (it's a convenient front end for users to run the report from). This works fine for another report that doesn't have any subreports. However when I run the Crystal report that has subreports, the report generation process works but when the crystal reports viewer tries to open the report I get the login error. It doesn't seem to be passing the login details for the payroll database down to the subreport.

I'm using Crystal Reports version 11.0.0.1282. The Accounts system is Technology One. Tech One have provided a report template that has several formulas designed to allow Tech One to play nicely with Crystal. One of these formulas allows me to enter the nickname of the external database that the report needs to use. The external database's connection details are fully specified in the Tech One configuration section (server console). So in this case the report says use database U1 & the server console identifies U1 as being the payroll database, specifies the connection path & has the username & password required to logon to the payroll database/server.

The report is running ok & retrieving data, but for some reason the viewer is erroring. If anyone has any ideas for how I can get the login details used to run the main report to flow through to the subreport it would be much appreciated.

Thanks

Sue