Skip to Content
avatar image
Former Member

New Adaptive Model needs instance server0 restart?

Hi all,

We have reimported a model from the R/3 system, on a client.

It all works fine if we restart the instance server0 after all changes are made in the backend system, but if we don't restart netweaver's instance server0, our applications will not work after deployed.

Is there any service that we can refresh/restart (on the portal) so that the instance's WSDL are properly refreshed and we avoid to have to restart the whole instance?

We're talking about NetWeaver 7.1.

Best regards,

Paulo Rosa

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Jul 13, 2010 at 03:53 AM

    Hi,

    Actual problem because of Meta-data cache, if you refresh the meta-data cache your problem will solve,

    it can be done it 2 ways

    1>Refresh cache with Webdynpro Console

    Go thr below link, i hope it will help you

    http://www.sdn.sap.com/irj/scn/go/portal/prtroot/docs/library/uuid/10465350-b4f5-2910-61ba-a58282b3b6df

    2>Restart the server as you said.

    My suggestion is to always restart the server

    Thanks,

    Sreeni.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jul 13, 2010 at 10:53 AM

    Hi Sreeni,

    Thank you for your reply. I have awarded you points for explanation on things I didn't know.

    After speaking with my administrator I was told that we do not use JCo destinations. He told we have a destination defined on Visual Administrator, a lot like "DEFAULT_WS_DEST".

    Is there another way to invalidate the model cache?

    Regards,

    Paulo

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded