Skip to Content
avatar image
Former Member

Can not get the agent from rule determination

Dear expert,

We have a PR workflow,for one step, the agent is determined by one rule,In our Q system,everythink is ok to get the agent correctly,and the workflow also can works.but in our P system,can not get the agent from the rule,when we simulate the rule,the agent can be get smoothly,but in workflow,realy can't get the agent(after trace the workflow), so would you like to give me sone suggestion, whant had happen in our workflow?

Many thanks!

Best Regards,

Kerry

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

6 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Jun 24, 2010 at 08:47 AM

    Hi,

    Please check in your P system in the workflow whether the agent assignment is active or not. I mean in the task where the rule is called agent assignment is active.

    Regards,

    Mehreen

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Tks!

      I have one question,how to check the agent assignment is active? 😊

      and also want to say,the rule that determin the responsible agent is used at one step of the workflow,not for possible agent of task ,and the rule's type is RESPONSIBILITIES.

      Best Regards

      Edited by: Kerry Wang on Jun 25, 2010 3:14 AM

  • Jun 24, 2010 at 09:13 AM

    Hi,

    Pls simulate the rule by changing sy-uname to WF-BATCH in Debugging.

    Only difference is user name

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jun 24, 2010 at 09:26 AM

    Make sure the task type is marked asGeneral task in Prod.

    Probably you might have missed to transport the customizing request where you will have the agent assignment details.

    Also check whether the agent assignment is active.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Jun 24, 2010 at 09:57 AM

    Hi KW,

    what type of Rule are you using, is it thru FUNCTION MODULE, ORGANIZATIONAL DATA, RESPONSIBILITIES.

    If from FM, try running the FM separately and see if it is fetching the agents properly.

    If Organizational Data, see whether the Organizational Unit is similar as you wanted, or as that in QAS.

    Aditya

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      In the task within the workflow, is there any specific agent assignment maintained? If yes, has the agent assignement transported to production successfully? If no, has the task been marked as a 'General Task'? and has that been transported to production correctly?

      You basically need to check if the agent assignment for the task (transaction PFTC/PFTC_DIS) is consistent between the test and production system.

      hope this helps.

      rgds,

      Raghav.

  • avatar image
    Former Member
    Jun 25, 2010 at 07:58 AM

    Hi,

    In the workflow, go to the activity step where rule has been defined in the agents section. Below that in task properties agent assignment should be green & on click of the red icon make the task general.

    Mehreen.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Oh Ok..!!

      You cant get the rule resolution right..!! then yes, you have to maintain the rule correctly and get the organizational structure right to be able to get the right agent.

      rgds,

      Raghav.

  • avatar image
    Former Member
    Jun 29, 2010 at 08:14 AM

    the back ground agent should be WF-BATCH,but in this step the work item still can't create,also show "No agent avaiable" suing swia

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded