Skip to Content
avatar image
Former Member

SXMB_MONI - still awaiting acknowledgment

Hello all,

after a system copy of our SRM System, I tried to do all follow up activies.

But unfortunately it doesn't work the way, I'd like it to.

We are working with the MM to SUS scenario and according to this I'm sending

an ORDERS idoc from MM to the integration server, who forwards it to the SUS system.

Unfortunately I'm not able to find out where the process stops. In SXMB_MONI,

you can find just one message, which was proecessed successfully, but which

is still awaiting the acknowledgement. Now I try to find out, why the PO is not

created in SUS. Is there any possibility to check, what's wrong?

Is there any way to get some error messages?

Kind regards,

Barbara

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    May 18, 2010 at 06:55 AM

    Hi Barbara,

    If you using MM-SUS PO Create is Asynchronous Scenario.

    First check the SLDCHECK in both the systems( R/3 & SUS) and check all RFC Destinations and Proxy settings.

    If any other problem check in the Queues also,

    Regards,

    Pasi

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hello Pasi,

      SLDCHECK looks quite good - everything green.

      In SMQ1 and SMQ2 nothing appears.

      Where could I find any error message?

      SM21, ST22, SM13, SM12, SLG1 do not show any entry.

      If I had an error message it would be a bit easier.

      Normally there are two entries in SXMB_MONI

      IDOC IENGINE @5F@ asynchron XBTO0___0001 001

      IENGINE PROXY @5F@ asynchron XBTR0006 100

      But the second entry form the iengine to proxy is missing.

      Where is this configured? Which transactions do I have to check?

      Kind regards,

      Barbara

  • avatar image
    Former Member
    May 17, 2010 at 01:14 PM

    Dear Barbara,

    1. Check connectivity between your system and SUS system .

    2. Check Inbound Paramaeters maintained or not in Partner Profiles in SUS system because at the time of system copy your Partner Profile gets overridden by the the Parameters of the to be copied system.

    Thanks ,

    Soumen

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hello Cantabria!

      "Check the connection parameters in PI adapter, it may point to a previous target system."

      Could you give me a hint, where I should check it in detail.

      Exchange Profile?

      SLD-CIM?

      Visual Administrator - which services?

      ...

      Thanks a lot,

      Barbara

  • avatar image
    Former Member
    May 17, 2010 at 01:15 PM

    Hi Barbara,

    I guess that u have a Synchronous Scenario? in this case and without the PO being created, it could be configuration error. Try to check the connection data after and before the migration, some URL, IP, etc coudl be changed. If u have the OK's flag in the MONI, it is failing in SUS side.

    Check the first step and let me know more.

    Regards.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Cantabria,

      from SXMB_MONI: <SAP:ProcessingMode>asynchronous</SAP:ProcessingMode>, so I guess it is not synchronous.

      Any idea?

      Kind regards,

      Barbara