Skip to Content
avatar image
Former Member

Material Not CIF'ing

Can anyone let me know why a material won't CIF over to APO. We have a material plant combination in R/3 and we are not able to CIF the material over. It works for other plants but not this specific one.

There is no error message given and the CIF does not fail. The plant has been CIF'd over to APO.

Thanks

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Apr 20, 2010 at 05:42 PM

    Hi Robert,

    1. After execution CFM1 transaction, please confirm that the material is included in the integration model for the plant. Please check in the table MARC, the indicator APOKZ (material relevant for APO) is set to 3 (is active in the APO integration model (automatically set)).

    2. Please check if by mistake the material is not included in two integration models ( and both are active).

    3. After Integration model activation check in CFM5 transaction that the material is actually activated in SAP R/3. In addition,transaction /SAPAPO/PROD_CD_READ tells us about the changes done at APO level based on integration model creation and subsequent

    changes.

    4. You can execute report RIMODINI for that single material to send it through to APO.

    Please check and confirm if these things help.

    Regards

    Datta

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hi Rob,

      There are couple of OSS notes about the location type.

      Note 458914 ( Consulting note: Sample code for inbound user exit locations).

      Note 819937 ( Correct BW extraction to use Ext. Location numbers)

      Note 1224130 ( Location master date transfer after implementing user exit )

      Note 911347 : Stores ignored in SAP APO

      Note 896482 : CIF IMO: Store integration

      I hope this may help you.

      Please check and confirm.

      Regards

      Datta

  • avatar image
    Former Member
    Apr 21, 2010 at 09:11 AM

    Hi Robert,

    Alongwith Datta suggested, also check whether MRP type XO is

    maintained in R/3. Also check other MM/purchasing views are

    maintained properly.

    When you enter selection criteria in CFM1 and press execute and

    check whether your location product under error is getting displayed

    as one entry value. If not, your material is not recognised by the

    model.

    Also check whether any block indicator is set for location product.

    in R/3

    Regards,

    R. Senthil Mareeswaran.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Apr 26, 2010 at 01:29 PM

    We were able CIF the material over. The issue was due to the location type 1001 for the plant. I ran a report /sapapo/change_loctype and it changed the location type to 1002 and then when the material IM was activated, the products came through.

    Thanks

    Rob

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded