Skip to Content
avatar image
Former Member

System Landscape Directory: HTTP response code: 403 (Forbidden)

Hi,

After upgrading PI 7.1 (with local SLD) Stack06 -> Stack09 we have the following error in the runtime workbench. It seems that the connection

between PI and SLD is not working:

1) error in RWB -

Error during communication with System Landscape Directory: HTTP response code: 403 (Forbidden)

2) another error:

8 Message(s) : SLD agent unable to specify domain - Error class com.sap.aii.rwb.exceptions.BuildLandscapeException: Error during communication with System Landscape Directory: HTTP response code: 403 (Forbidden) - Attempt to create JCo connection object failed for domain domain.00.hfasapxi1 - Integration Server unable to specify a JCo client - No component names available from Integration Server - SLD agent unable to specify domain - Error class com.sap.aii.rwb.exceptions.BuildLandscapeException: Error during communication with System Landscape Directory: HTTP response code: 403 (Forbidden) - Attempt to create JCo connection object failed for domain domain.00.hfasapxi1

3) in the sld:

INFO com.sap.sld.api.builder.app.DefineHostedSystem: Communication exception in SLD ping (HTTP 403 = FORBIDDEN): http://hfasapxi1:50000/sld/cimom, namespace sld/active.

sldcheck is working and the users are not locked or not valid. All seems to be ok but I still get these errors.

Any idea ?

Dimitry Haritonov

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

1 Answer

  • avatar image
    Former Member
    Apr 11, 2010 at 01:16 PM

    there is a progress on this issue, it seems that the adpter framework fails to register itself in the SLD with the following errors in the default trace:

    Unable to instantiate com.sap.aii.adapter.axis.ra.AdapterManager

    The AdatperEngine has not been registered with the SLD due to: com.sap.aii.af.lib.sld.SLDException: Could not register AdapterFramework to SLD. Reason: Self-registration of instance af.xid.hfasapxi1 of class SAP_XIAdapterFramework failed

    Since the AdatperEngine has not been registered with the SLD, no adapter services can be registered.

    any idea ?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Dear Ananda,

      I'm not using central SLD. The registration to the local SLD is not working as I stated before, It can't register the adapter engine and all the adapters.

      the errors above are from the default trace ...