Skip to Content
0
Former Member
Mar 09, 2010 at 10:09 PM

Issue with Section subtotals

25 Views

I've done several reports with queries from only one universe and many of them have had subtotals that work fine.

Now however, I'm attempting to build a report where I've got claim data coming from one database (SQL Server) and another universe that is facility data from a mySQL database.

I've built the query and related the facility to the claim based on a unique identifier that is common to both tables. So far so good. The table data is showing up as expected.

I've added a couple of sections to the report, so the data looks similar to the following:

+----


| Region

|+Primary Facility

||+----


|||Sub-Facility#1

|||Sub-Facility#2

|||Sub-Facility#3

||+----


|+----


|----


What I want is a subtotal of the claim count of the sub-facilities at the Primary Facility level, and another Subtotal at the Region Level, and then a grand total for the report.

So, I put a =sum([Claim Count]) at the bottom of my datablock in the Primary Facility Section. The problem is... it gives me the entire report total for each Facility, instead of just the subtotal.

I've done some research and found that others had this problem and it was remedied by taking the sum function off and just showing =[Claim Data] but that didn't work for me. I still get the entire report total.

Also, I've attempted to set the context by using "=sum([Claim Count]) in Section", but that also gave me my full report total.

So I'm kind of stumped. Being that I haven't had this issue with data that all came from the same universe, I'm wondering if it has to do with the query from two separate data sources.

Does anyone have any ideas as to what I can do to fix this issue?