Skip to Content
avatar image
Former Member

Proxy Error

Hi,

When I send data from SAP ECC 6.0 to PI 7.0 using a proxy I get a very strange error message:

No implementing class registered for the interface (ABAP interface, request message MI_PROXY_FUST, request message, namespace urn:ecc:telers:fust)

I think this kind of message is relevant for inbound proxies. I'm using an outbound proxy.

When I look into sxmb_moni I see 2 lines for 1 proxy:

  • One is "Inbound Message (Sender)"

  • One is "Inbound Message (Receiver)"

Both lines are referring to the same message and the Second One is showing the problem.

I don't understand where this line with Receiver is coming from.

In the development environment this is not occuring.

Might the system landscap cause a problem:

1 installation

SAPECC client 400

SAPECC client 500

PI client 550

Flow of message is

client 400 --> client 550 --> file

Best regards

Ron

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

4 Answers

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Jan 04, 2010 at 01:26 PM

    Hi,

    Check the RFC destination defined for your Integration Server - it sounds like this is defined incorrectly.

    Post what this is set to and I will see if I can see any issues.

    Cheers

    Colin.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Colin,

      The config is as follows:

      On ECC Client 400

      trx SXMB_ADM --> Integration Engine Configuration

      Role of Business System: LOC Application System

      Integration Server: dest://PRD_PROXY CONNECTION

      trx SM59

      RFC Destination: PRD_PROXY CONNECTION

      Type of Connection H

      Target Host <servername> Servicenr 8000

      path prefix /sap/xi/engine?type=entry

      Regards

      Ron

  • avatar image
    Former Member
    Jan 04, 2010 at 05:18 PM
    In the development environment this is not occuring.

    So now is the scenario being tested in Quality or Production system? In this case can you confirm that the proxy is transported properly in the respective environment and is active.

    Role of Business System: LOC Application System

    The configuration seems to be fine.....i hope you are referring to the SXMB_ADM of the R3 system and not in XI/ PI

    Regards,

    Abhishek.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jan 06, 2010 at 09:18 AM

    Hi Ron,

    Regarding the two lines for the same proxy in SXMB_MONI...this happens even in my QA environment also.It is not an error but since both ECC and PI are installed in the same machine two messages are appearing.

    Rgds,

    Lekshmi.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jan 06, 2010 at 09:45 AM

    Hi,

    Sometimes you get these messages due to name conflicts also.

    Check the names and regenerate or activate again and make a syntax check.

    Regards

    Krish

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded