Skip to Content

SOAP response not coming back from SAP PI 7.0

Hello Experts,

I am working with SAP PI 7.1 with SOAP adapter. Basically I am calling BAPI on R/3

system from Java application through SAP PI 7.1. Now my problem is when I send any

SOAP request to SAP PI 7.1 it goes without any problem and successfully creates

require document in SAP R/3 system but I am not able to get SOAP response back.

I could see SOAP response in MONI but after that is going no where.

I tried enabling logs and tracing the error and could found following:

com.sap.engine.messaging.impl.core.queue.WeightedRoundRobinQueueProvider##com.sap.

engine.messaging.impl.core.queue.WeightedRoundRobinQueueProvider.getSubQueue(QueueEntry)

#J2EE_GUEST#9398##sapxxxx_NPI_6935550#Guest#754f1510c77d11dea5a20050569626f6#MS Queue Worker

[Dispatch]##0#0#Warning##Java###No StatusCollector data available for message - cannot determine

sub-queue#1#7b9a6533-c892-11de-86d1-0050569626f6(OUTBOUND)##1.5

#0050569626F6004200000D0B00000B5000F66675B4B8DEA5#1257401122698#com.sap.engine.services.

servlets_jsp.client.RequestInfoServer#sap.com/com.sap.aii.adapter.soap.app#com.sap.engine.services.

servlets_jsp.client.RequestInfoServer#xxxxxxx#25369##

sapnw03_NPI_6935550#Guest#2fd59d51c9d111debb440050569626f6#HTTP

Worker [4]##0#0#Warning##Plain###Cannot send an HTTP error response

[500 "Application error occurred during the request procession." (details: "

The WebApplicationException log ID is [0050569626F6004200000D0800000B5000F66675B4B8DEA5].")].

The error is: com.sap.engine.services.servlets_jsp.server.exceptions.WebIOException: The stream is closed.

at com.sap.engine.services.servlets_jsp.server.runtime.client.ServletOutputStreamImpl.

ensureOpen(ServletOutputStreamImpl.java:354)

Apart from this I have tried following things for resolving this issue:

1. Refresh Cache

2. Re-configuring the scenario

But, Nothing works!

Request you to give me any ideas, pointers that you think would be helpfull to

resolve this issue.

Many Thanks,

Augustin.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Nov 06, 2009 at 09:13 AM

    Hi,

    are you getting the response from the BAPI ....?

    is the response is in correct format what expected...

    Check that ..also are you handling any fault messages in case of errors?

    Rajesh

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hello,

      Yes, I am getting response from BAPI as expected and in correct format. Also I am handling fault messages and I could see response in MONI. I don't see any error in MONI while displaying the response.

      Thanks,

      Augustin.

  • Nov 10, 2009 at 01:03 PM

    Any pointers/ ideas experts???

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Anand Kamble

      Hello I am also facing the same exact problem and undertook the same steps/checklists that is mentioned in your thread. Please let me know if you have found any solution to this issue.

      Thanks