Skip to Content
avatar image
Former Member

CTS+ configuration for NWDI - Development configuration error

Hi All,

I really need some help on this. we are configuring CTS+ on Solution Manager system for NWDI, EP landscape (EPD, EPQ,EPP) and SLD system.

we made EPD as development system and trying to use CM Services to configure the NWDI scenario SDA/SDC Deployment.

I have created all NON-ABAP systems and created the CTSDEPLOY Http connections. I am getting the popup to configure the Development Configuration,"What is the User I have to use here and of which system?" and what are the authorizations required to configure this.

As soon as the popup comes, It is asking for the user ID and Password. I am entering Solution Manager (Admin user with all CMS actions also assigned) user then it is giving the following error on the screen. " Could not connect to SLD; contact your System Administrator: User SAPNWDI is not allowed to do this function "

I have give the SLD url correctly, and the admin user for SLD and Password. I have cross checked the user for password, every thing is fine.

I really appreciate your help.

Thanks,

Ramu J.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

4 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Oct 23, 2009 at 05:16 AM

    Hi,

    Have you maintained the details in RZ70 correctly?

    Rajeev

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Rajeev,

      Thanks for the reply, I have maintained those details correctly. For EPD development configuration i am using other SLD not Solman SLD.

      -Ramu J

  • Oct 23, 2009 at 07:42 PM

    Hi RAmu,

    For EPD development configuration i am using other SLD

    Which is this other SLD.

    Can you describe more , when you are getting popup ,at what stage.

    Are you getting popup , while creating java stack in TMS domain controller

    tyr with j2ee_admin & its password.

    let us know the status

    Thanks

    Anil

    Edited by: Anil Bhandary on Oct 23, 2009 9:45 PM

    Edited by: Anil Bhandary on Oct 23, 2009 9:56 PM

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      HI Anil,

      We have EP landscape with EPD,EPQ,EPP and a SLD (SID: SLQ) and NWDI (SID: NWD) and Solution manager (SID: SMG - CTS+). I have added the EP systems as Non- ABAP systems in SMG and specified SLQ as my SLD. and created CTSDEPLOY https connection with SMG as host and its port.

      As soon as I add the EPD configuration in SMG (CTS+) it is opening a pop up. which is asking for user id and password. I have also tried j2ee_admin, still it is giving the same error. " Could not connect to SLD; contact your System Administrator: User SAPNWDI is not allowed to do this function ". The sapnwdi user has j2ee_admin rights, CMService actions, LCRinstance Writerall, all CMSDeploy action. but still it is giving the same error. I have logged in as admin on 000 client.

      What is this DI_USER? I have given this user admin access in SLD (SLQ), but still it is the same case.

      Is it a problem with any back end configuration with respect to SLD? so when it is asking for user ID and password, is it the password of CTS+ (SMG) user or EPD user? I think it is SMG user only because it is opening the webpage with SMG's url and some extention. Is it related to nameserver configuration?

      My one more doubt is, in CTSDEPLOY do I need to give connection details for EPD or my CTS+ (SMG) system? I am little bit confused.

      Your help will be highly appreciated.

      Thanks,

      Ramu J

  • Oct 24, 2009 at 03:25 AM

    Hi Ramu,

    While creating CTSDEPLOY rfc in SMG system for EPD , which username & password you specified in Logon & Security tab.

    Thanks

    Anil

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Anil,

      I have created a user as per the help.sap.com. I have created a user called CTSC_RFC and gave him the necessary CMSDeploy actions.

      Can you tell me one more thing, in CTSDEPLOY do I need to give the SMG host and port number or EPD's host and Port number?

      Thank you very much for your quick reply.

      -Ramu J

  • Oct 24, 2009 at 07:59 AM

    http://www.sdn.sap.com/irj/scn/go/portal/prtroot/docs/library/uuid/90d3b550-b6fb-2910-0fa5-ece5d61fb9c3

    Hi Ramu,

    Pls answer me for below.

    specified SLQ as my SLD

    1.

    You said SLQ is you SLD, but You configuring CTS on solution manager. but solution manager has its own SLD.

    a. SMG solution manager SLD

    b. SLQ is also SLD

    If there is two sld then you should get error

    " Could not connect to SLD; contact your System Administrator: User SAPNWDI is not allowed to do this function "

    This is becuase you are giving the user which is present in SLQ SLD but CTS is checking the Solution manager SLD.

    For CTS you should have centralied SLD.

    2.

    Can you tell me one more thing, in CTSDEPLOY do I need to give the SMG host and port number or EPD's host and Port number?

    You have to specify the host and port in CTSDEPLOY of the system on which CTS contoller should work i.e EPD or SMG.

    To resolve your all this problem first of all make the SLD as central . i.e Make solution manager ( CLQ ) as SLD or SLD system in you landscape ( SLQ ) as SLD.

    don't keep two different SLD . If you keep Solman as its own SLD then CTS will search component from SMG SLD

    Pls follow the guide

    http://www.sdn.sap.com/irj/scn/go/portal/prtroot/docs/library/uuid/90d3b550-b6fb-2910-0fa5-ece5d61fb9c3

    3.

    Could not connect to SLD; contact your System Administrator: User SAPNWDI is not allowed to do this function

    Can you tell us in which system this SAPNWDI user is present

    Check the SLD of of system in which SAPNWDI user i present

    system is whether in SMG SLD or SLQ SLD

    If you are not clear with my above suggestion pls let me know.

    Thanks

    Anil

    Edited by: Anil Bhandary on Oct 24, 2009 10:28 AM

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hi Anil,

      Thank you for your help. I have solved the issue. It was some authorizations issue and I gave all the admin roles and it is working fine.

      -Ramu J