Skip to Content

Why does wrong Date occurs in PSA Even though Correct date format maintained in Source

Hi Experts,

I'm loading the data from datasource to DSO.

While loading the data from datasource to DSO, I was getting error during DSO Activation. The error was "Activation of M records from DSO terminated" .

After changing the DSO Setting as "No SID Generation", I was able to load it into DSO.

So here is the issue m facing

I found that this error was due to some wrong entry of date in Date column .Some date values are empty. Some are in correct format- DD.MM.YYYY.

But some are in wrong format like Example - .1.7038

I've edited manually at PSA level and loaded Successfully into Target DSO.

but my question is why do we get wrong format like Example - .1.7038.

Requesting you all please do share your valuable information on this.

Thanks & regards

Ramesh Hangargi

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

2 Answers

  • Posted on Oct 12, 2018 at 07:46 AM

    Hi,

    What is the date format you have used in the file?

    By default system understand YYYYMMDD format but you can always load few other formats by using "external check box" in the data source setting for the field.

    Thanks

    Akash

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi Akash,

      Thanks for your time.

      We are loading data from ECC and date format is YYYYMMDD.

      In ECC date is showing Correctly but in BW for some its showing correct date and for some completely blank and & for some its showing .1.7038.

      i've checked in BW SU01-> Under Defaults tab-> date format is set to DD.MM.YYYY.

      Can you tell what might be the root Cause.

      Thanks & Regards,

      Ramesh Hangargi

  • Posted on Oct 19, 2018 at 06:44 AM

    Hi,

    I believe your problem lies in the PSA table itself as there only you are seeing crazy date values like 1.7038

    What is the data source you are using? standard or custom, if standard can you pass the name?

    please check the extractor, data source and DSO for the date field, are all having data type as DATS with internal/external length as 8?

    Is there any specific values in ECC for which date is coming as blank or 1.7038?

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi Akash,

      Thank you for your valuable time.

      Yes I'm using Standard Data source.

      please check the extractor, data source and DSO for the date field, are all having data type as DATS with internal/external length as 8?

      I've checked in extractor. data source and DSO all having DATS data type with length as 8.

      Is there any specific values in ECC for which date is coming as blank or 1.7038?

      no its holding proper date. i just want to know why does it happen.

      next day process chain triggering perfectly without any issue.

      Thanks & Regards,

      Ramesh

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.