/scripts/ahub.form.attachments.js
2

SAP HANA Express can't connect from Eclipse

Nov 21, 2016 at 11:49 AM

349

avatar image

Hi experts,

I'm trying to connect to HANA express database (installed on my laptop) from Eclipse with the SYSTEM user and getting an error "Invalid user name or password". The thing is that I have followed all the instructions in a "getting started" manual (including the change of initial password for SYSTEM user). The database is running properly, IP address is OK as well. What can be wrong?

I'm running a virtual machine image (server only) from Orcale VirtualBox. Everything is installed on my Mac.

Cheers,
Vlad

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

3 Answers

Mike Paola
Nov 21, 2016 at 07:07 PM
1

Vlad, this sounds like you're typing in the wrong userid and/or password. It's case sensitive so be sure you're typing everything correctly - ie. if a combination of lower and upper case.

Regards, Mike

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Denys van Kempen
Nov 22, 2016 at 09:31 AM
1

Hi Vlad,

It could be a keyboard mismatch between host OS and the VM.

There is a playlist about SAP HANA express on our SAP HANA Academy YouTube channel where configuration of keyboard and using a terminal connection to the VM for easy copy/paste is addressed:

bit.ly/2dZS2Fv

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Vladislavs Zadvornevs Nov 24, 2016 at 02:55 PM
1

Thank you for the answers. I resolved the problem by re-importing the VM and going through the password change procedure for SYSTEM user once again. Seems that I typed something wrong the first time when I performed the password change. Now everything is OK.

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Skip to Content