Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Prod Ver create error - "selection id of bom not yet maintained for plant"

I have trying to create a production version for a material, in a newly created plant. On MRP4 I have set the "selection method" to "2 - selection by production version". When I click on the "ProdVersions" pushbutton, I receive the following error:

"Selection ID of bill of material not yet maintianed for plant XXXX"

One other remark, this is for a discrete plant , but with cost collector, so a production version is required for each material.

Thanks in advance.

Jim

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

4 Answers

  • Best Answer
    author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Sep 30, 2009 at 01:17 PM

    Hi Jim,

    When you are trying to create a production version of a material - i.e. it is in house made material in form of semi-finished or finished material.

    It should always has a BOM and Routing/Rate Routing or master recipe.

    While making the production version either by going to MRP4 view - already BOM and routing or rate routing routing should exist.

    Since you say that your is discrete production, there is no need for creation of Product Cost Collector.

    In case, of Repetative Manufacturing (REM) - this is a necessary master data. Created by using t.code KKF6N.

    Try to create Production version after creating BOM of that material.

    Hope it helps you.

    Srini

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Sep 30, 2009 at 01:18 PM

    Hi Jim,

    My guess is that the BOM is not defined for the new plant.

    You can either create the BOM for the new plant (perhaps by copying the existing one), or create an assignment of the existing BOM to the new plant (transaction CS07).

    Regards,

    Mario

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Sep 30, 2009 at 01:28 PM

    I have confirmed that the BOM exists in the new plant, and that the valid dates are accurate.

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Sep 30, 2009 at 01:41 PM

    Thanks for the replies. i was able to figure it out.

    I was missing configuration for the Plant in:

    Production>>MRP>>Carry Out Overall Maintenance of Plant Parameters

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.