Skip to Content
avatar image
Former Member

PI SLD Connectivity issue

Hi,

I am having issue with my PIQ system with it's SLD Connection. My SLD is up and running on my PIQ system. I belive I have a local sld configured for my PIQ system. I have tried some troubleshooting steps and coun't get the results. Initially, I have went to transaction SLDCHECK and received the error message "Connection to SLD does not work

Check SLD function and configurations".

Then I went to Transaction SLDAPICUST and tested SAP_CONFIG user for maintain SLD access Data and

I received the error message :"Testing HTTP connection to the SLD server: An exception has occurred Exception in SLD client: AbapSLDRequestHandler.ping(): CIM_ERR_FAILED: User credentials are invalid or user is denied access

Connection to SLD does not work".

So, I logged on to UME of my PIQ system and created the user SAP_CONFIG and tried to assign

the role LcrInstanceWriterLD that was in one of the troubleshooting guide lines and that role didn't exist. So, I assigned j2ee role for user SAP_CONFIG and that I still get the same error message. I made sure that user SAP_CONFIG exists in both ABAP and JAVA system

of my PIQ. All my SLD configuration are correct. What should i do? Below are the messages I get when doing running transaction SLDCHECK and SLDAPICUST

Tcode: SLDCHECK --->"Connection to SLD does not work

Check SLD function and configurations".

Tcode: SLDAPICUST -->Testing HTTP connection to the SLD server: An exception has occurred Exception in SLD client: AbapSLDRequestHandler.ping(): CIM_ERR_FAILED: User credentials are invalid or user is denied access

Connection to SLD does not work".

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

1 Answer

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Sep 18, 2009 at 04:03 PM

    Hi Thareq,

    First thing, i hope its PI 7.1.

    Second " I belive I have a local sld configured for my PIQ system" - Make sure you have local or central SLD.

    Check in SLDAPICUST. The user will PIAPPLUSER not SAP_CONFIG.

    Check the user PIAPPLUSER if its locked or roles have been generated for the user.

    Also try logging in with PIAPPLUSER and check the password. Give the same in SLDAPICUST.

    And test it again.

    Then do a sldcheck.

    Revert if the issue persists.

    Cheers.,

    Raghu

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded