Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Sending E-Mail from ChaRM

Hello,

I want to send an email out when a charm request is created. I have set it up very similar to the way we set it up for sending emails from service desk.

Using the appropriate status and action profile. I have Defined the start condition to be

&CRM Service Process.User Status&=E0001SDCRHEAD

But, When I create the Change Request, and look under the Transaction Data/Actions tab, I do not see the actions listed.

Why are these actions not being put into the change Request?

Thanks for any suggestions.

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

2 Answers

  • Best Answer
    author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Sep 11, 2009 at 07:06 PM

    Hi,

    It works fine for us.

    Your start condiion seems good. Please double check the following:

    1. Did you create action definition like Z_SEND_MAIL_ACTION_CHG_MANAGER under action profile SDCR?

    2. If so, make sure that Partner-Dependent is checked and Partner Function is given as SDCR0002(Change Manager) under Partner Determination for action for this action definition.

    Regards

    Sanjai

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi,

      I am glad to hear it is possible.

      Yes I created the action under SDCR

      The Partner-Dependent is checked and Partner Function is given as SDCR0002(Change Manager) under Partner Determination for this action.

      What action merging did you use? I have tried u201CSet Highest Number of Processed Actionsu201D and u201CMax. 1 Unprocessed Action for Each Action Definitionu201D

      But it is still not working.

      In the message I select the Transaction Data tab, then the Actions tab, and check if the action is triggered. I do not see my action appearing here.

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Sep 17, 2009 at 11:18 AM

    Hello,

    I seems the setup was correct. It seems my testing was a problem. I specified all the partners as the same. In this case it does not work. This problem is described in SAP Note 526060.

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.