Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Some windows-user could not see all images on the print result

We have a Problem when printing images (blobObject).

We are printing all displayed images immediately on the report. The images are represented on the report by Blob objects. At runtime we create a Bitmap object in memory, which is stored in a memory stream, the byte array of MemoryStream is placed in the field of the DataSet, which has deposited on the report as BlobObjekt.

The error that occurs is that some Windows-User didnu2019t see all pictures. But without any Errormessage, the picture is still white.

All users use the same Windows-PC with the Crystal Report Version 10.2.3600.0 .

The difference between the pictures is simple:

Picture 1)

- Note: This picture appears properly

- This one exists as JPG-File on the harddisk

- We read the image, convert it into a memory stream and place the byte array in de DataSet-Field

- This images are positioned in the header and footer section

Picture 2)

- Note: this picture does not display properly

- This one is created by the application

- It is created in memory by an graphics-object

- This graphics-Object is converted into an memory stream and so on

- This images are positioned in the details section

Here are the piece of code, which is the dataset supplied with pictures. (abbreviated version)

Using stream As IO.MemoryStream = New IO.MemoryStream
Using dest As Bitmap = New Bitmap(field.Width, field.Height)
            Using gd As Graphics = Graphics.FromImage(dest)
gd.Clear(Color.White)                                  
gd.DrawImage(Source, destrect, sourcerect, GraphicsUnit.Pixel)
dest.Save(stream, System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
            End Using
      End Using
ds.Tables(datasourceTableName).Rows(j)(datasourceName) = stream.ToArray
stream.Close()
End Using

Has anyone an ideo whats going wrong?

The logic to print the images is always the same only the windows user is different.

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

1 Answer

  • Best Answer
    author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Sep 09, 2009 at 02:47 PM

    Is this a web or windows based application?

    Is this happening on the same computer but with a different user? It could be a user rights issue. Try using the Process Monitor tool to see if it is highlighting any permissions issues.

    Regards,

    Jonathan

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.