Skip to Content
avatar image
Former Member

Page Break within Text Field

Hi Experts,

I have checked the "Allow Page Breaks within Content" in a subform. I include a text field in the subform. The long text cannot fit in the text field within one page. It will continue to next page. The problem now is the content in the second page is not continue from the first page, but it is copy the content from first page.

For example: 8 lines need to fit into text field. Only 5 lines can fit into text field in first page. Then the line 6-8 should continue in second page. Yes, the text field have 3 lines in second page, but not line 6-8, it copies the line 1-3 from the first page.

Anyone have experience on this or anyone can help me?

Thanks.

Wing Kuan

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

6 Answers

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Jan 22, 2010 at 08:43 AM

    set fillable =' ' for your sfpdocparams

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Aug 19, 2009 at 09:14 AM

    Wing,

    Have you tried "Allow Multiple Lines" option for the text field?

    Chintan

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Aug 19, 2009 at 09:33 AM

    Hi Chintan,

    Thanks for your reply.

    Yes, I have checked the "Allow Multiple Lines" in the Object Tab. But it is not solved the problem. Please advise.

    Thanks and regards,

    Wing Kuan

    Edited by: Wing Kuan on Aug 19, 2009 5:07 PM

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hi Wing Kuang,

      I found a solutions to my problem. And maybe to your problem as well.

      As Chintan said (which I first did not understand, sorry) I changed following setting in the LiveCycle Designer (in Netweaver Dev. Studio):

      edit->Form Properties->Defaults->Preview->Preview Type->Choose Print Form (instead of Interactive Form)

      I prepared some XML-Data and used the preview: voila - no scrollbars!

      Since we only create PDF for printing the result is ok.

      Update: Only in preview mode the scrollbar is missing not when I use it in the server application (web dynpro - ads).

      Cheers,

      Horst

      Edited by: Horst Häring on Oct 2, 2009 9:59 AM

  • avatar image
    Former Member
    Sep 10, 2009 at 08:11 AM

    Hi there!

    I am facing the EXACT same problem... Have you foudn a solution? I cannot!

    Many tks,

    Christiaan

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Oct 01, 2009 at 12:39 PM

    Hi,

    we are facing the same problem. I checked all setting for the subform an the text field.

    The text field is nicely wraped over the next pages but the content is viewed with a scrollbar and in each segment the whole text starts at the beginning of the text.

    I found a posting of Cristiaan at the adobe forum but it did not give me a solution:

    [Adobe posting|http://forums.adobe.com/thread/490399]

    We recently upgraded from NW 2004 to NW 7.0

    Horst

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Oct 13, 2009 at 10:03 AM

    Hi Horst,

    Thanks for your information.

    However, the problem has yet to resolve. I have tried all the options from the preview type and preview adobe XML form, but the result is same. I think the different of my problem is the form is opened in portal.

    Appreciated if somebody have the solution for this issue.

    Thanks!

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded