Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Connecting to Universe from Crystal Report XI

Hello all,

I am trying to connect to a Universe from my Crystal Report. I get an error "Service CDZHome not found" when I try to select the Universe datasource.

I read elsewhere that I will need Crystal 2008 for this. I tried this with a trial version of 2008 and it does work fine.

I came across the link below which indicates that it should work for Crystal XI also. Though there are some limitations.

https://www.sdn.sap.com/irj/boc/index?rid=/library/uuid/20984c2b-17f1-2b10-1091-d18977f7cd8f&overridelayout=true

We are not ready to move to Crystal 2008 yet. So I need to make it work with Crystal XI. And as per the documentation I should be able to. Any help or pointers will be much appreciated.

Thanks,

Sanjay

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

2 Answers

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Aug 11, 2009 at 08:10 PM

    Please give the details as below:

    1. exact version of crystal reports (Help>>About Crystal Reports)

    2.exact version of BOE server

    3.information on the underlying database(version / nmae)

    4.Type of connectivity

    5.Is it happening with a particular universe on a particular machine

    6.Can you try this on another machine

    Thanks

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      1. Crystal report version - 11.0.0.2495

      2. BOE Server version - SAP BusinessObjects Edge Series 3.1 (Product: 12.1.0 © 2008 Business Objects)

      3. Tried with Sample universes (eFashion, Activity etc). Also tried with a universe based on SQLServer database. All of these work with Crystal 2008 Designer.

      4. Thru' the BOE explorer window in the Designer

      5. Its happening to all universes

      6. Unfortunately I don't have BOE installed on any other box. I am currently evaluating BOE for our organization.

      Thanks,

      Sanjay

  • Posted on Oct 02, 2009 at 03:49 AM

    If this is still an issue please re-post your question or purchase a support case on line and have a dedicated support engineer work with you directly

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.