Skip to Content
avatar image
Former Member

Testing a ABAP Web Service in ECC 6.0

Hi all,

I am trying create web services from ABAP using a RFC function module in ECC 6.0. Once the service got created and did configurations in SOAMANAGER also. When trying to test the service using the web service navigator it requests for WSDL URL and when provided the URL, i am getting the below error

Cannot download WSDL from http://tuasd06db.tuasw2k.tuaspower.com.sg:8000/sap/bc/srt/wsdl/bndg_DE7C08A93E4CF7F1AF60001A64258BFC/wsdl11/allinone/ws_policy/document?sap-client=220: It is not allowed to access this service. If you believe you should be able to, please contact your system administrator.

As i am new to Web services, is it due to any of the configurations missing or any authorization problem.

P.S: All the relevant services are active in SICF. I have added a new UDDI service registry also. Have entererd the J2EE server details in the System global settings under Technical configuration.

Cheers,

Madhu

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

3 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Aug 04, 2009 at 10:56 AM

    Hi,

    Your url should be like: http://tuasd06db.tuasw2k.tuaspower.com.sg:5XX00/sap/bc/srt/wsdl/bndg_DE7C08A93E4CF7F1AF60001A64258BFC/wsdl11/allinone/ws_policy/document?sap-client=220:

    J2EE port number is calculated with following formula:

    50000 + (system number x 100) so if your system number is 00 J2EE port will be 50000. And if your system number is 01 your J2EE port will be 50100.

    Change wsdl and see if it works,

    Regards,

    Gourav

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Gourav and Marcos,

      Thanks for ur replies.

      Marcos, Endpoint has been created in the service definition.

      Gourav, the service definition is created in ECC 6.0 . The provided URL is created in the service definition. Once the Webnavigator is selected, it takes me to XI server where it requires the WSDL URL.

      I am doubting whether the service definition is deployed into J2EE or not. Once the Web navigator opened, it shows the available webservices where as the one i created was not shown.

      Please help me to sort out this problem.

      Cheers,

      Madhu

  • avatar image
    Former Member
    Aug 04, 2009 at 12:00 PM

    Hi Madhuben

    Have you create and configured the endpoint in service defifnition?

    Regards

    Marcos

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Aug 05, 2009 at 06:42 AM

    Hi,

    Did you configure the web service navigator security with Visual admin ?

    If not, it may be the reason of your problem.

    Check this SAP help page : http://help.sap.com/saphelp_nw70/helpdata/en/b7/d7baaf1481a349ab723e3acd7334b3/content.htm to update the WSNavigatorRole.

    Also the Web Service Navigator White List

    http://help.sap.com/saphelp_nw70/helpdata/en/7c/f257422d095542e10000000a1550b0/frameset.htm

    Regards,

    Sudha S.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded