Skip to Content

IOException: invalid content type for SOAP: TEXT/ using Sender SOAP adapter

Hi all,

When I am using Sender SOAP adapter, i am getting (MessagingException: Could not parse XMBMessage. Reason: java.io.IOException: invalid content type for SOAP: TEXT/HTML using connection SOAP_http://sap.com/xi/XI/System) exception.

From my RWB I can see:

2009-05-25 16:18:39 Information The message was successfully retrieved from the call queue.

2009-05-25 16:18:39 Information The message status was set to DLNG.

2009-05-25 16:18:39 Error Failed to parse the XI system response.

2009-05-25 16:18:39 Error The message was successfully transmitted to endpoint com.sap.engine.interfaces.messaging.api.exception.MessagingException: XIMessage creation failed (inbound). Reason: com.sap.engine.interfaces.messaging.api.exception.MessagingException: Could not parse XMBMessage. Reason: java.io.IOException: invalid content type for SOAP: TEXT/HTML using connection SOAP_http://sap.com/xi/XI/System.

2009-05-25 16:18:39 Error The message status was set to FAIL.

2009-05-25 16:18:39 Error Returning to application. Exception: com.sap.engine.interfaces.messaging.api.exception.MessagingException: XIMessage creation failed (inbound). Reason: com.sap.engine.interfaces.messaging.api.exception.MessagingException: Could not parse XMBMessage. Reason: java.io.IOException: invalid content type for SOAP: TEXT/HTML

Please help if possible! Thanks!

Mayank

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

3 Answers

  • Best Answer
    author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on May 25, 2009 at 12:31 PM

    Hi,

    Check in SLD your integration engine business system have the following

    pipeline url : http://server:httpport/sap/xi/engine?type=entry

    check Http port also

    After that go to TCODE - SXMB_ADM - integrationn engine configuration and check if your server is configured as HUB with the same url or not.

    Thanks

    Kasturika Phukan

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on May 25, 2009 at 11:37 AM

    Check this thread:

    invalid-content-type-for-soap-texthtml

    Regards,

    Ravi

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • I am using XML SPY to send the message and yes the message is having the SOAP Envelope.

      try sending the message from RWB --Component Monitoring --Integration Engine -- Test Message.

      If this works fine then your development / test-payload is error-free...if not then you can start debugging.....if it works then go for other tools...

      Regards,

      Abhishek.

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on May 25, 2009 at 01:19 PM

    check the sender SOAP communication channal parameter and inbound address for SOAP messages

    http://host:port/XISOAPAdapter/MessageServlet?channel=party:service:channel

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.