Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

POSTING_ILLEGAL_STATEMENT encountered in SUBMIT when VL02N execution

Hi Experts,

I have encountered the error message 00 671: ABAP/4 processor: POSTING_ILLEGAL_STATEMENT when I viewed SM13 with the update request failed. The Dump analysis said that:

Runtime Errors POSTING_ILLEGAL_STATEMENT

Date and Time 18.05.2009 06:50:57

Short text

Statement "SUBMIT" is not allowed in this form.

What happened?

Error in the ABAP Application Program

The current ABAP program "SAPLZRUB_BEM" had to be terminated because it has

come across a statement that unfortunately cannot be executed.

Error analysis

There is probably an error in the program

"SAPLZRUB_BEM".

This program is triggered in the update task. There, the

following ABAP/4 statements are not allowed:

- CALL SCREEN

- CALL DIALOG

- CALL TRANSACTION

- SUBMIT.

The program has the following codes:

SUBMIT rsconn01 WITH mode = c_mode

WITH output = c_flag.

How will I resolve this? Thanks in advance

Best Regards,

Kurtt

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

1 Answer

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on May 18, 2009 at 08:28 AM

    Hi Kurtt Kaizer Alezandro,

    This is program SAPMV50A to execute VL02N. Moreover you can only use SUBMIT where program type is '1' - Executable.

    Type of this program SAPMV50A is M. Where we can't use SUBMIT statement.

    So, in order to call VL02N You can do as follows:

    SET PARAMETER ID:   'VL' FIELD c_mode.
      CALL TRANSACTION 'VL02N'.

    What is this program rsconn01. If at all you need to use c_mode should be named as mode.

    SUBMIT rsconn01 WITH mode = c_mode
    WITH output = c_flag.

    Regards,

    Suneel G

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Guys,

      Now, I have the same problem than Kurtt, but exists one difference. I come from transaction VL02n directly. I go to VL02n, I'm entry. I go to Menú: Extras -> Delivery Output -> Header and then I add a new Entry and click on Save button. It Runs. The message "Export delivery XXXXXX has been saved".

      But... I obtains the same Error reality, the same problem with SUBMIT.

      HELP Please....

      Thanks!

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.