Skip to Content
avatar image
Former Member

B1WS:The request failed with HTTP status :404 File not found

Hi,

when i am trying to run sample code of B1WS ,i am getting this error.i am getting same error for web and windows based sample.

Can any one help me regarding this error.How to add web references when we are doing new .net project

Thanks in advance,

OmPrakash.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • Best Answer
    May 08, 2009 at 07:58 AM

    Hello OmPrakash,

    Have you done the configuration? Please refer to the document

    < B1WS.doc>>

    =>Configuration

    =>How to develop using B1WS in a .NET environment

    Make sure IIS is running in B1WS server. because B1WS is deployed in IIS

    Can you try to open the following link.

    http://YourServerName/B1WS/WebReferences/BusinessPartnersService.wsdl

    or you can follow the steps:

    1.Right cliek "My Computer"=>click Manage=>Service and Applicaiton=>IIS

    2.IIS=>WebSite=>Default WebSite=>B1WS=>WebReference (double click)

    make sure B1WS virtual fodler is there

    3.Right click "BusinessPartnersService.wsdl" and click browse

    make sure the wsdl file can be browsed.

    How to add web references when we are doing new .net project?

    Right click the project=>Add Web Reference=>Browse to "Web services on the local machine"

    either you can provide the exact URL for the service.

    Kind Regards, Yatsea

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hello Yatsea,

      I am running the sample code of B1WS on VS 2010 and MSSQL2008

      I have followed all the instruction in the B1WS document.

      but somehow the sample code still doesnt work with error 404: object not found.

      Could you please advise?

      Note: I can access the wsdl file from the browser

      and I can also add those as web reference into the application

      thanks,

  • avatar image
    Former Member
    May 08, 2009 at 05:28 PM

    I'm experiencing the same problem.

    I've performed the install and configuration steps, twice, that are in the Word Document and it still can not find the $metadata files for the wsdl files.

    In Visual Studio I can select to add a web service. Then I can select "Web services on the local machine" and it will show me a list of the services. But clicking on any of the links results in the same type of error message as follows:

    There was an error downloading 'http://localhost/B1WS/WebReferences/ApprovalStagesService.wsdl'.

    The request failed with HTTP status 404: Object Not Found.

    There was an error downloading 'http://localhost/B1WS/WebReferences/ApprovalStagesService.wsdl/$metadata'.

    The request failed with HTTP status

    Also, if I enter the link for the wsdl file in a browser address bar it dumps out the contents of the wsdl file in the browser window.

    It seems like IIS is not processing the wsdl file.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hi Joel,

      My Default Web Site was setup to (All Unassigned) only but my problem is not solved.. can u suggest me..?

      Thanks,

      OmPrakash

  • avatar image
    Former Member
    Nov 02, 2010 at 06:42 AM

    Hi, I tried all instructions explained with following link

    b1wsthe-request-failed-with-http-status-404-file-n

    but i am getting following output when i tried to browse using FF browser

    This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below.

    u2212

    <env:Envelope>

    u2212

    <env:Body>

    u2212

    <env:Fault>

    u2212

    <env:Code>

    <env:Value>env:Sender</env:Value>

    </env:Code>

    u2212

    <env:Reason>

    <env:Text xml:lang="en">Invalid XML</env:Text>

    </env:Reason>

    u2212

    <env:Detail>

    u2212

    <ErrorList>

    u2212

    <Error>

    System Id = 64090936, Line Number = 1, Column Number = 40, Description = Invalid document structure

    </Error>

    </ErrorList>

    </env:Detail>

    </env:Fault>

    </env:Body>

    </env:Envelope>

    ERROR

    Any Clue?

    Edited by: kolkolta on Nov 2, 2010 8:05 AM

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded