Skip to Content

Inspection lots not appearing in QA10 screen

Hi,

I have a requirement to make collective usage decision for inspection lots with stock posting from quality inspection stock in one storage location to unrestricted stock of another storage location. I have tried transaction QA10 for collective usage decision but the message “No entries found” is displayed and inspection lots are not appearing in QA10.

  • -Lots were automatically created during goods receipt posting against production orders (as inspection type 04 is activated in material master)
  • -Results have been recorded and characteristics have been accepted (none of characteristics were rejected)
  • -Characteristics have been valuated and closed
  • -Defects have not been recorded
  • -In material master QM view, ‘Automatic UD’ checkbox is ticked
  • -Inspection lot status is “INSP RREC SPRQ”

Please let me know the possible reasons why the lots are not displayed in QA10.

Thanks in advance.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

1 Answer

  • Best Answer
    Aug 10, 2018 at 02:20 PM

    Dear Anonymous,

    thank you for the details and pre-checks made by you.

    Please also check, whether the 'Waiting time' set in Customizing is exceeded for the affected inspection lots.

    Customizing path:

    IMG (transaction QCC0)
    >Quality Management
    >>Basic Settings
    >>>Maintain Settings at Plant Level

    --> Select the affected plant, goto Details, and on tab 'InsLot completion', check fields

    • 'Waiting time (hrs)' and
    • 'Waiting time (mins)'.

    Hope this helps further.

    Have a nice day,
    Albert

    ***

    Read and follow the 'SAP Community Rules of Engagement' at
    https://www.sap.com/community/about/rules-of-engagement.html

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded