Skip to Content
avatar image
Former Member

about 710GUI logon error no 10109.

Dear,

When logon SAP using 710GUI,display following eorror:

NiGetServByName 'sapdp00' not found

Error no. 10109

WSATYPE_NOT_FOUND: the Specified class was not found.

in Logon setting ,connect type is user_defined application server.

the same setting, others machine is no problem.

what reason caused this problem?

please help me.very urgely.

thank you.

pangyanting.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • Best Answer
    Mar 25, 2009 at 09:54 AM

    Hello pangyanting,

    please check the C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\services file. You should have an entry there for sapdp00.

    Kind regards,

    Martin

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Mar 25, 2009 at 10:22 AM

    Dear Martin,

    thank you very much for you help.

    Best Regards.

    PangYanTing.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Feb 04, 2010 at 06:50 AM

    1. Install SAPGUI

    2. saplogon.ini : Give administrative access to User for saplogon.ini

    Location C:\WINDOWS

    3. Configure the SAP system with ( Application Server , System Id , System Number )

    4. Services : Path for services : C:\WINDOWS\system32\drivers\etc

    Add following entry at the top in the services

    Sapdp<System Number> 3206/tcp

    e.g. If System Number = 06

    sapdp06 3206/tcp

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded