Skip to Content
0

System-Monitoring: Metrics are missing every 10 Minutes

Nov 09, 2016 at 03:08 PM

31

avatar image

Hello,

since some days, we are facing a problem in system-monitoring of the Solution Manager 7.1 (SP12).

We get grey traffic-lights every ~10 Min.

i.e. 2 Metriks are collected and the traffic light is green,

and after some minutes the traffic light will go grey and

the graphic is showing a gap in collectiong data.

The Metrik-Troubleshooting is showing the message "rating could not being calculated, check the logs of the event calculation engine".

But in the logs everything is looking fine... No warnings, no errors.

The EFWK-Job is running without problems...

Any suggestions ?

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

2 Answers

Christoph Bastian Nov 10, 2016 at 12:51 PM
0

After some Troubleshooting we can't find any warning or error in the logs...

In System-Monitoring we still get grey status from time to time.

The graph is interrupted every 3th or 4th collecting-point.

It is confusing, that the collected metrics are shown every 20 or 30 min,

but the metric is configured to be collected every 5 Min.

The metrics with the problems are pull-metrics (no messages in mai_tools, everythings looking fine)

It looks like the faulty metrics are on from the source ST-PI

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Christoph Bastian Nov 10, 2016 at 03:37 PM
0

Problem solved:

The amount of Worklist-Items in Extractor-Framework-Administration should be set to a bigger value,

if you use many extracotrs, othervise not all extractors can be started as configured (every 5 Minutes i.e.).

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded