Skip to Content
avatar image
Former Member

CCMS agent wonu00B4t start.

hi,

We have an SAP Netweaver AS Java 640 System with TREX 7.0 on Windows 2003 Server 64-bit. A few days ago we uninstalled Commstation 6.0 because it didnu00B4t run properly on our machine. After uninstalling the commstation the sapccmsr.exe from the TREX Instance was stopped.

When i start the whole TREX instance the process runs for about 2 seconds and stops then.

The TrexCCMS.log says:

-


2009-01-12 08:34:34.514 INFO i : TrexInstallation.cpp(204) : Called cleanup after 44217 calls on TrexMonitor

2009-01-12 08:34:34.530 INFO i : TrexMonitor.cpp(172) : MonitorAction called 1 times.

2009-01-12 08:36:48.953 INFO i : TrexMonitor.cpp(100) : TrexMonitor::initialize()

2009-01-12 14:53:59.988 INFO i : TrexInstallation.cpp(204) : Called cleanup after 376 calls on TrexMonitor

2009-01-12 14:53:59.988 INFO i : TrexMonitor.cpp(172) : MonitorAction called 1 times.

2009-01-12 14:55:26.988 INFO i : TrexMonitor.cpp(100) : TrexMonitor::initialize()

2009-01-13 10:48:07.087 INFO i : TrexInstallation.cpp(204) : Called cleanup after 1190 calls on TrexMonitor

2009-01-13 10:48:07.087 ERROR e : MonitorNode.cpp(279) : Error No 102 AlMOCreateAttach() failed, Name: TREX Global Configuration Status: TID [<SUMM>:### :TREX on isw39 instance 02:5:248650:153:-1] not found in monitoring segment.

2009-01-19 15:45:42.398 INFO i : TrexInstallation.cpp(204) : Called cleanup after 1191 calls on TrexMonitor

2009-01-19 15:45:42.398 ERROR e : MonitorNode.cpp(243) : AlMTMarkForDestruction failed with error.TID [<SUMM>:### :TREX on isw39 instance 02:5:248650:153:-1] not found in monitoring segment.

2009-01-19 15:45:42.398 INFO i : TrexMonitor.cpp(172) : MonitorAction called 1 times.

2009-01-19 15:59:27.000 INFO i : TrexMonitor.cpp(100) : TrexMonitor::initialize()

2009-01-20 14:41:32.862 INFO i : TrexInstallation.cpp(204) : Called cleanup after 1340 calls on TrexMonitor

2009-01-20 14:41:32.862 INFO i : TrexMonitor.cpp(172) : MonitorAction called 1 times.

-


The CCMS Status gave me following output:

-


D:\usr\sap\TRX\TRX02\exe>sapccmsr.exe pf=d:\usr\sap\TRX\SYS\profile\TRX_TRX02_is

w39 -j2ee -status

INFO: CCMS agent sapccmsr working directory is D:\usr\sap\CCMS\TRX_02\sapccmsr

INFO: CCMS agent sapccmsr config file is D:\usr\sap\CCMS\TRX_02\sapccmsr\csmconf

INFO: Central Monitoring System is [SMO]. (found in config file)

INFO: Checking shared memory status of sapccmsr

  • CCMS Agent is registered at central system SMO ********

  • no sapccmsr agent running with d:\usr\sap\TRX\SYS\profile\TRX_TRX02_isw

39 profile ********

EXITING with code -1

-


PS: The event viewer shows an application error from TREX:

Cannot open Registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\SAP\TRX\Environment (Error 2 ENOENT*: No such file or directory OR: The system cannot find the file specified. ) [ntservmgr.cpp 277]

Has anyone information about this problem and could help me?

Tobias

Edited by: Tobias Nagel on Feb 2, 2009 1:15 PM

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Feb 02, 2009 at 04:40 PM

    Hi,

    It looks like registry was edited manually while uninstalling commstation 6.0 and some necessary keys were deleted. If you run out of options please try registering sapccmsr agent again.

    Hope this helps.

    Manoj Chintawar

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Feb 09, 2009 at 08:18 AM

    hi, thanks for the answer.

    Registering again didn´t help. How can i find out what registry keys are needed for the ccms agent?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi,

      Please check the service is running or not. Secondly, you can try to find out registry entries by searching windows registry if you have DEV/QAS with the same configuration.

      Hope this helps.

      Manoj Chintawar

  • avatar image
    Former Member
    Mar 24, 2009 at 01:25 AM

    Hi,

    I had that problem once (Service Start but a few seconds after the service is down) and the problem was the Enviroment virable SAP_RETRIEVAL_PATH, make sure that the user under the service runs has defined that enviroment variable.

    You can find more information in the Note: "Note 1314557 - TREX 70: SAPCCMSR should be started as service on Windows"

    I hope this can help you.

    Best regards.

    Gustavo Balboa

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded