Skip to Content
avatar image
Former Member

Logon currently not possible! BI Client

Hi all.

Happy new year to all of you and all the best.

I am having a problem with creating new users in our newly installed IDES SAP ERP 6.0 SR3 / IDES SAP SEM 6.0/SAP BW 7.00

Well, actually creating a new user is not a problem but whenever I try to log in with a newly created user a new window pops up with message "Logon currently not possible! BI Client". This new window does not provide any options other than to click OK and try to log in again. Even if I use standard user IDADMIN provided by default I get the very same message though I have no problems in any of my clients if I use either DDIC or SAP* to log in.

Could anyone point me to what's wrong with my installation?

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • Dec 30, 2008 at 10:06 AM

    Hi,

    Have you noticed any short dump or system message, if so please let us know for further analysis.

    --Kishore

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Kishore!

      Thanks for the reply. No, I did not have any problems during installation and no errors were reported.

      Just to make sure that you have a better perception of what is going on whenever I try to log in I uploaded a picture of the error:

      [log on problem|http://zakhodi.com/ides.jpg]

  • avatar image
    Former Member
    Dec 30, 2008 at 10:34 AM

    Hai,

    Try to login with SAP* and check the license for your system using SLICENSE Tcode, also check SM21 for any possible cause.

    Also check the SCC4 settings for the clients, try the below command from OS level.

    tp unlocksys <SID>

    Also check the dev_w*, dev_disp trace files..

    After this try to login...

    Regards,

    Yoganand.V

    Edited by: Yoganand Vedagiri on Dec 30, 2008 11:35 AM

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      I have tried everything that has been suggested. SM21 shows all the logs and nothing looks wrong. SCC4 shows all the clients etc.

      Running "tp unlocksys" does not return error.

      The only thing that comes to my mind is that I probably shouldn't have named SID 'ERP". I went through the note 1244548 and it says naming ERP might cause logon problems. I will reinstall the system and will catch you here guys again if this problem does not go away.

      Thank you.

  • avatar image
    Former Member
    Jan 24, 2009 at 12:26 PM

    Problem was that I have named SID "ERP". Once I reinstalled the system (took another 2 days) and gave it a different name everything started clicking.

    Thank you for your supports.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded