Skip to Content
0

ABAP dumps while logging into SAP Netweaver ECC system

Nov 07, 2016 at 05:02 AM

125

avatar image

Hi Experts,

While logging into SAP ECC system (EHP 7 ERP 6.0) in any client, we are getting ABAP dumps.

LOAD_PROGRAM_NOT_FOUND

Program "SAPLSMTR_NAVIGATION not found".

Also, when we execute SE38 and SE80 tcodes, we are getting dumps.

SE38->

SE80->

Moreover, please find the screenshots for system details and kernel.

System details->

Kernel->

Kindly let us know how to resolve this issue.

Thanks and Regards,

Dushyant

erros.png (109.4 kB)
erros.png (140.5 kB)
erros.png (80.7 kB)
erros.png (185.3 kB)
erros.png (16.2 kB)
erros.png (81.1 kB)
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

6 Answers

Reagan Benjamin
Nov 11, 2016 at 01:00 AM
1

You need to provide some background information before asking for help. There is no way others can help you when you don't provide sufficient information. Have you made some changes like modified some objects, dropped some tables to the system prior to this? Or is there an ongoing maintenance activity like SP update / patching? If yes then you need to wait until it is over. If you have done some modifications to the system like I have mentioned before then prepare for a DB restore.

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
S Sriram Nov 07, 2016 at 06:11 AM
0

Hi Bhardwaj

1. Have you try to logon in different PC or desktop ? Could you share the SAPGUI release and SP level?

2. Check the over all free disk space in ECC system in Usr, Oracle DB & Log area? check the ECC system status in SAP MMC?

BR

SS

Show 3 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

Hi Sriram,

SAP GUI version is 740.

We have enough space in SAP and DB level. Moreover, the system is up and we are able to login into the system also. In fact we are able to run the tcodes like SU01, PFCG, SM59 etc. without any dumps.

We are only facing runtime dumps as soon as we login into the system and run SE38 & SE80.

Thanks,

Dushyant

0

Hi Dushyant.

Is it new installation? are completed the post installation actions? SGEN ?

BR

SS

0

Hi Sriram,

Yes we are done with Post installation steps including SGEN.

Thanks and Regards,

Dushyant

0
Graham Slater Nov 08, 2016 at 10:58 AM
0

Hi Dushant,

1. Have you just changed the kernel? If so, revert to the old one.

2. Have you just patched the system? If so, run SGEN for the components you have patched.

3. Restart the application instance as you appear to have a mismatch between the code levels.

Regards,

Graham

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Hendrik Weise
Nov 08, 2016 at 12:09 PM
0

It looks like something went wrong during installation (perhaps errors during package import).
Please upload sapinst_dev.log & import_monitor.log from the installation.
Was it system copy or fresh installation?

Hendrik

Show 1 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

Hi Hendrik,

The system is not a newly build system. It was running fine and suddenly we are getting these dumps(after logging in and while executing SE80 and SE38)

Thanks,

Dushyant

0
Joshua Lacroix Nov 08, 2016 at 06:33 PM
0

Ive seen dumps like this when the logs are full of the DB.

Also did you license it?

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Harish Karra Nov 08, 2016 at 08:29 PM
0

Hi Dushyant,

Give us the background as what has changed in this system? if it is a new installation then post

sapinst_dev.log & import_monitor.log logs as mentioned by Hendrik.

If Kernel/SAP Gui is updated/upgraded recently then apply latest/older version to reproduce the issue.

If it is happening for particular user then trace his machine which is causing to this, if it is happening for all users and in entire landscape then open an incident with SAP for quick analysis and solution.

Regards,

Harish Karra

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded