Skip to Content
0

Unable to connect Lumira Discovery to

May 09 at 09:58 AM

79

avatar image
Former Member

Hi experts, I'm using SAP Lumira Discovery SP01 and trying to connect to S4/HANA on AWS using IMPORT DATA FROM SAP HANA.

If I use SYSTEM credentials, Lumira successfully connects. When I use another user credential, I receive a "Unable to connect to server" message. I also set NO FORCE PASSWORD CHANGE ON NEXT LOGON to credentials. Same credentials are useful to connect to SAP HANA database using Eclipse and SAP GUI and Lumira Designer.

We're using a multicontainer database with only system database.

Do I miss any role or privilege to let this credentials connect?

Could you help me please?

Thanks in advance

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

Mario - it sounds like you did miss assigning some HANA privileges; I recommend reviewing the SAP HANA Security Guide

0
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

2 Answers

Best Answer
Ayman Salem May 09 at 11:50 AM
0

Hi,

First, the user must be created in a tenant (not in the systemDB)

Second, grant the user the following role: sap.hana.xs.ide.roles::Developer

..

and If you want to connect to HANA live, also grant the role: sap.bc.ina.service.v2.userRole::INA_USER


I hope that helps you

Ayman


granted-roles.jpg (25.3 kB)
Show 2 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Former Member

Hi Ayman,

I have no tenant db, only systemDB: so that's why I cannot connect? And that's why user SYSTEM connects successfully? Have I to create a tenant db?

Thanks in advance for your help.

0

If there is no tenant there, you can create a new one.

....

and, If you have HANA Express 2.0, you can test the connection after creating a user in the HXE tenant and grant the above roles.

0
Yauhen Minich May 15 at 02:30 PM
0

Hi Mario,

I got similar issue with import data from SAP HANA, but we have multitenant DB. When I try to connect, I always got error message "unable to connect to server ". When I put server name and SQL port number of my indexserver to the "Server" field (like ServerName: SQLPort# ) I finally connected. SQL Port Number not equal to Port number of indexServer - you can check this in HANA Studio->Administration-> Landscape Tab - the last column.

Hope, this will help

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded