Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

LSO

Hi Experts,

I am new to LSO - Learning Solutions... Can you please help me with, how to go about the initial steps, configuration.. the basic requirements.. in the R/3 and on the portal side.

Regards,

Shweta Thakkar

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

5 Answers

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Dec 17, 2008 at 08:19 AM

    Got it on my own..

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Dec 24, 2008 at 06:07 PM

    Hi Shweta,

    Can you fwd me config docs/tips to me .

    thanks in advance,

    Daljit

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jan 16, 2009 at 07:46 PM

    Hi Shweta, I am looking for some similar information as well. I am trying to find out the minimum requirements for installing LSO (on ERP and EP) and probably some hardware requirements. The client is asking me if there are any requirements about how much more DB space is going to be needed on the ERP and on the EP(KM) to store the information.

    I'd apprecitate if you have any information on this subject and you could share it with me.

    Thanks a lot in advance,

    Juan Riveros

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Find the full configuration steps listed at http://saphrexpert.blogspot.com/2009/01/lso-configuration.html

      1 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Activate/Deactivate SAP Learning Solution

      2 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Execute Booking Relationship Harmonization

      3 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management

      4 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings

      5 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Plan Version Maintenance

      6 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Plan Version Maintenance => Maintain Plan Versions

      7 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Plan Version Maintenance => Set Active Plan Version

      8 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Number Range Maintenance

      9 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Number Range Maintenance => Set Up Plan Version-Independent Number Assignment

      10 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Number Range Maintenance => Define Number Ranges for Objects

      11 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Number Range Maintenance => Define Number Ranges for Course Participation Document

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Dec 23, 2009 at 06:33 AM

    Hi Shweta,

    I am also new to LSO - Learning Solutions. We are currently using EP7.0 EHP1 and SAP ECC 6.0 EHP4.

    As I am a portal guy, Could you please help me to get an brief idea about what are the business packages needs to download and install.

    How to go about the initial steps, configuration, the basic requirements in the R/3 and on the portal side.

    Your replies help me a lot.

    Regards,

    Venkatesh. K

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Feb 09, 2010 at 03:30 PM

    Hi,

    There is a business package for LSO. It contains just one page and one workset. Instead of using business package, you can just create a BSP iview for LSO

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.