Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Sender JDBC channel stop send messages

Hi,

We have a sender JDBC scenario which is working correctly time ago.

However, sometimes this channel stop sending messages although the Adapter Monitor shows that they regularly execute the polling interval.

We have confirmed that there isn't any connection from XI to target BD.

In other ocasions, we are required to restart XI and, after that, this scenario works without any problem.

What could be the cause?

How to solve it?

thanks, in advance

Carme

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

2 Answers

  • Posted on Oct 29, 2008 at 10:37 AM

    Can you select the option Disconnect From Database after each message processing in the Sender JDBC adapter and then see if you get this issue again.

    Regards

    Bhavesh

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • This is rather strange.

      A few of my observations -

      1. When the sender jdbc adapter polls , and there is no data matching the select query, you will still see a message id in Comm Channel Monitoring but with no hyper link.

      2. The actual message id / message is created only if there is data in the database and also the hyper link is enabled.

      3. If you are confident that the data is being commited on the database and that it is XI not pulling the right data, one issue might be - driver issues. Can you check if you have the right compatible drivers for your database on XI server - is there a new'er driver available?

      We hit a similar issue with JMS adapters and we learnt that the JMS server had been updated as a result of which a new driver had to be installed which we did not until we hit intermittent problems like these.

      Hope this helps

      Regards

      Bhavesh

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Oct 29, 2008 at 10:37 AM

    Hi,

    Sometimes though the adapter monitor shows it as green, you need to check the messages where it will tell you polling interval started, polling not finished.

    If that is the case, there is no other fix rather than restarting XI server.

    This is due to the improper installation of SAP-XI.

    Regards

    Krish

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.