Skip to Content
avatar image
Former Member

Wrong selection of Production line in MFBF.

Hi PP Gurus,

We are having one SFG say 'X' containing three production version say 001,002, and 003 for production line PL-1000, PL-2000, and PL3000 with same Receiving storage location. We are usingh standard REM profile 0002-Final backflush w. activities with all other PP master data correctly.

While doing backflush for production version 001 system is giving right Production line i.e. PL-1000 for posting activities. But we are trying for the same for Production version 002 or 003 system is though populating/exploding proper/right BOm as per production version but it is giving production line 'PL-1000' for these versi

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Best Answer
    Sep 10, 2008 at 07:35 AM

    Dear Abu,

    If the Cost of production is different for different production versions means,then try out this .

    For Eg:

    1.REM Profile 1 - 0001 - GI backflush at GR Posting & for cost Accounting the radio button for Backflush

    using standard cost estimate for the material.Now let's assume initially this REM profile is assigned in the

    material master.

    2.Once if the same material is going to have 1 more production version,and if you want to select any one

    production version for backflushing then after creating production version,Product Cost Collector------>

    Pre.Cost Estimate--Save,now create a new REM profile say 0003 - with

    GI backflush at GR Posting & for cost accounting select the radio button Using Data from Preliminary

    Costing for Product Cost Collector.

    Now assign this new REM profile in the material Master say 0003 and after that check in MFBF,select the

    respective production version and check whether you are getting the proper result.

    Check & revert back.

    Regards

    Mangalraj.S

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi R. Brahmankar, Mangalraj,

      Thanks for immediate reply.

      Input from R. Brahmankar was more realistic, the reply from Mangalraj is so useful but slightly confusing too.

      Anyways thanks for timely help.

      Thanks & Regards,

      Abu Arbab

  • Sep 10, 2008 at 07:08 AM

    Hi,

    Have you define the production line in the production version correctly?

    If you have created a work center instead of a production line, enter the number of of the work center.

    The production line you enter in the production version must also be used in the routing also.

    Please do consistancy check of production version and come back.

    Regards,

    R.Brahmankar

    Edited by: R Brahmankar on Sep 10, 2008 12:40 PM

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded