Skip to Content

Date fields missing when mapping a infoobject with time dependent attribute

Hi experts;

I'm in BI 2004's (7.0) trying to build a transformation. In fact, it's a modification in standar transformation to load 0CCA_O09 DSO from R/3. I added 0PROFIT_CTR infoobject to that DSO, and i want to read master data from 0COSTCENTER to fill profit center in DSO. That attribute is time dependent, so i have to push on the "clock button" to select the date to read master data. Three options are aviable, and i need to select BUDAT as date field. So i select third option "start" and push matchcode to select BUDAT. Well, what a surprise when NO date field appears, i get message "No values found".

Before that, i added BUDAT as source fields of rule, and mapped it with 0DATEFROM in infoobject assignment. I don't undestand anything at all...

I think i'm doing well, but i have not found any OSS note about that.

I pray for help, it's driving me crazy. If i don't get it, i will leave SAP world and i'll exiliate myself in a far mountain like an hermit.

Thanks in advance.

Luisma

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

2 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Sep 04, 2008 at 05:50 PM

    If you are pulling delta's you can use DATEFROM = today (or SY-DATUM) and DATETO = 99991231.

    If it is a full load or initialization, then you need to identify the DATEFROM and DATETO from fields in your datasource.

    If you can live with your data as is for now, initialize with no data transfer and then take in the deltas as suggested above.

    Brian

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hello Elena.

      I couldn't solve this. Finally, i read attributes with the same key date: actual date. Our processes accepted this solution, and i didn't think about it any more. Anyway, Please, share solution if you get one.

      Thanks a lot.

      Luisma

  • avatar image
    Former Member
    Oct 30, 2008 at 11:54 AM

    Hello,

    please check the documentation below:

    http://help.sap.com/saphelp_nw70/helpdata/EN/45/d1d742eb7d6976e10000000a1553f6/frameset.htm

    "...

    If the InfoObject is time-dependent, you usually have to add a time characteristic before you can specify the period. This must be an SAP time characteristic (0CALDAY, 0CALWEEK, 0CALMONTH, 0CALQUARTER, 0CALYEAR, 0FISCYEAR, 0FISCPER).

    ..."

    You cannot use a time characteristic which is not standard.

    Regards,

    Paula Csete

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi Elena,

      Thanks for sharing your news.

      You must be very important, or very lucky: before i posted here my problem about time-depedent attributes, i sent an OSS message to SAP. Their answer was an advice for me, they told me that what i needed was a consultant advice, as if i didn't know what i was doing with my system...i'm still angry with support department. Each time i try to solve something with their help, i get a little more and more disappointed.

      At least, it seems it would be solve in a while.

      Best regards.

      Luis Manuel Riosalido.