Skip to Content

Sapscript not active on QAS

i created a Sapscript on development, and activated it. it works fine on development clients (100 & 150) and has a status "Active - Saved". But when we moved the request (without any errors) to QAS, the form has a status of (Revised - Saved).

I tried to activate it on QAS but the activate option on the menu is grayed. Also I tried many times to save on a new request and move it, but the same status (Revised - Saved) and the old version is displayed on QAS.
Any suggistion ?


Screenshot attached in a comment.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Mar 14 at 06:53 AM

    Hi Hedvig,

    Thanks for your answer. 2 versions exist on the target system (QAS), active version and revised version.

    Note: Technical team from outsourcing company solved the problem and activated the form from the QAS it self without creating requests. one Active version is now available and the form status is 'Active - Saved'.

    They are not sharing the solution, so i want to know how they activated the form directly from QAS!

    Thanks.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Mar 12 at 04:27 PM

    Hi Bahaa,

    Thanks for the attachment. The transport system only exports the active version of the form from the source system and it only overwrites the activate version of the form in the target system. So if there is still an inactive version in the target system, it is not touched by the import and still displayed by transaction SE71. So if your form has an inactive version in the target system, you do not see the results of the transport via transaction SE71, except via the menu: Utilities - Versions.". Could you please check it.

    Best regards,

    Hedvig

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded