Skip to Content
0

Resource adapter not present error on idoc sender channel

Mar 08 at 04:03 PM

42

avatar image
Former Member

Hi,

We have Single stack PI 7.4 idoc sender channel is working and messages got exchanged successfully, but still the channel status show as error with Resource adapter <RFC Name> not present. This is the RFC we have sued in sender channel and created in ECC with type T.

Not sure why channel status shows as error still.. there isn't any messages got stop.

I have checked the inboundRA and restarted still looks good. and property local is true.

Please help by when it get turn to green ?

Thanks,

mahesh

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

3 Answers

Liz Jin
Mar 09 at 01:53 AM
0

Hi mahesh,

Sometimes, the channel status is not replicated correctly due to cache, could you try to restart the channel and check it again?

If the issue persists, you can try to the dummy change e.g. add a space on the description of the idoc sender channel, save and activate it so that the cache for the channel will be created again. Then check if the status is OK.

Best Regards,

Liz

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Jens Schwendemann Mar 09 at 04:54 PM
0

We also experience this behavior, funny enough only on one specific test system. Also I'm not sure if it's the channel or the system that is configured differently or the mentioned cache.

The only thing I can add is that for us also restarting the channel remedies the problem for a specific time.

Cheers

Jens

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
avatar image
Former Member May 02 at 03:20 PM
0

Got it fixed by cloning the the InboundRA.

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded