Skip to Content
2

Enabling developer_mode and Debugging on SAP Hana Express Edition

Oct 27, 2016 at 09:31 PM

730

avatar image
Former Member

Hi,

i'am testing the SAP Hana Express edition for developing XS Applications.

(I am new to SAP Hana and want to test ;) )

However, i've enabled the developer_mode in xsengine.ini > httpserver and i've created the debugging section with enabled=true

I've also granted the degugger role to my user and enabled the ws-port as written in the hana developer guide.

No, when i try to add breakpoints in the development workbench the console says

"WebSocket connection is not ready for debugging."

Also the eclipse ide gives me an error window with 403-forbidden information.

Also the developer_mode in the httpserver has no effect.

A .xsjs-file with a known error opens up with the standard 500-Error-page instead of a detailed error message.

Do i miss something? Is there a restriction in the hana express edition?

Thanks for your help

Ben

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Former Member

Hello Ben,

I have exactly the same issue. I've tried both VM and binary versions of HANA Express and I got the same problem. In case you find any solution, please share with the community.

WebSocket Error: Incorrect HTTP response. Status code 403, Forbidden

Regards.

0
Former Member

Hi all,

I am stuck on this same issue. If someone has any solution or information (fixed in which build), please share it.

Best Regards.

0
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

2 Answers

avatar image
Former Member
Nov 25, 2016 at 02:31 AM
0

Hi all,

I just find out my xs application deployed on SystemDB instead of a tenant database. On the SystemDB, xsengine is embeded in nameserver of SystemDB. That reason why the debugger and the XSJob may not work.

XS Application should be deployed on a tenant database, not on SystemDB. SystemDB is used for central system administration (manage tenants).

I tried to deploy my application on a tenant database. And I can debug my application normally, and XSJob runs also.

Best Regards,

Vu Le

Show 1 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Former Member

Hello,

I am also not able to debug XSJS code. When I try to configure Debug Configurations.It shows connection to system failed. Please contact your system administrator. Please help on this

0
avatar image
Former Member Sep 21, 2017 at 07:40 AM
0

Hello,

I am also not able to debug XSJS code. When I try to configure Debug Configurations.It shows connection to system failed. Please contact your system administrator. Please help on this

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded