Skip to Content
0

How to fix : Custom Codelist Dropdown working in Preview mode but not visible on Tenant?

Mar 01 at 11:54 AM

69

avatar image

I have created a custom codelist with default values like hour month day etc.
I have created a dropdown with this datatype and its working in preview mode in UI designer. But When I assign the same EC to a std screen on UI it just shows the label and no dropdown box appears.

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

3 Answers

Best Answer
Dedeepya Reddy
Mar 02 at 02:48 PM
0

Hi Akash

For BCOs/Codelists to work there are 2 mandates :-

1) Inclusing of these custom data types in BAC

2) Enablement of BAC question in BC Config (Scoping)

If you have done these 2 steps including "Deployment of SDK Solution" correctly, then there is NO reason for it not to Work.

Hope this helps!

If not, raise an incident and let SAP Support guide you through the issue.

Regards

Dedeepya

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Dedeepya Reddy
Mar 01 at 11:56 AM
0

Hi

Please add your BCO/Codelist to a BAC and deploy your SDK Solution.

Once your solution is deployed, in BC scoping activate your solution.

Show 1 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

Hi
Thanks for the quick reply.

I have tried your suggestions but still the problem is not solved.
I created a new BACelement and added both my BCO and codelist there and activated it and deployed the solution config as well, but still It does not show up. I tried with both bco and codelist approached but no luck.

Any help would be appreciated.

Thanks,
Akash

0
Dedeepya Reddy
Mar 02 at 08:12 AM
0

Hi Akash

Did you also enable the BAC in your scoping in Administrator WoC?

Show 2 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

I think you have misinterpreted my question Dedeepya,

I have created a dropdown list in and used that codelist as datatype in my custom BO's dropdown element.

And now when I add that element from BO browser to an EC component, and activate it,

In UI designer, Under Preview Tab, All is working like screenshot below.

But, When I Attach the same EC component to a Standard Account TI Screen, I see that only label of the element is displayed and not the dropdown box.

Now to reply for your recent comment,
I have activated and deployed business config after creating BAC, but I don't know how to enable BAC scoping in Admin WoC. If you could point me in the right direction it would be very helpful.

Thanks,
Akash

0

In addition to my previous reply.

To Scope in your solution, follow the path you have given in BAC Solution under Business Configuration WoC->Implementation Projects->Scoping-><Follow the BAC Path> to find your Solution Question/Option

You should be able to find these details in Studio guide as well.

Refer the same for any more doubts on this.

0