Skip to Content

REST sender adapter, message not reaching SAP PO

Hi all,

I have a REST to ECC scenario. We are using REST adapter, POST mehtod with data format as xml.

The url we have shared is like this

https://host:5001/RESTAdapter/API/CustomerMaster

Here we are using https and 5001 port.

When we test using this in POSTMAN and also in the office network, it's working fine. However when the third party sender sends from outside network, we are no getting the message in SAP PO. The third party gets 200 successful message as well.

The network team says they have whitelisted the IP address of the third party sender. There is no firewall also. The communication channel and message monitoring shows no logs at all. Can you tell me why it is not working?

Regards

Harish Babu

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Mar 05 at 11:38 AM

    Hi Harish,

    Have you checked by opening the url from the browser out side of your network is it public url?

    Also make sure that the host entries maintained at PI server end for public host and port.

    Regards

    Pavan

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Mar 08 at 05:58 AM

    Hi Harish,

    1. Test with POSTMAN from Outside Network.
    If no message is generated either, check this from network level.

    2. Otherwise, collect XPI inspector trace with HTTP Provider trace level 1, and see if any corresponding REST request is reaching server node.

    BR, Tom

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded