Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Class type is not active in MIGO or MB1A/MB1B/MB1C

Hello,

When I try to enter into MB1C, I got the message "Class type is not active". Message number VK663. Error coming from program: SAPLSHL2.

How can I resolve that? Is there a place where I need to activate material class type?

Thanks,

François

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

4 Answers

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jul 09, 2008 at 12:48 PM

    Dear Rochel,

    I think this kind of problems related Material Master.Please check perticular material views.

    Mean check classification view incosistency data or any other views maintaining while creating.

    Hope this helps you

    Prem.

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Jul 09, 2008 at 12:54 PM

    the message you gave is incomplete, after the words class type SAP lists the class type.

    Tell which one is mentioned then it is easier to tell you what to do

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Jürgen Lins

      Jurgen

      Thanks for the explanations,

      I just transfered the classification with Winshuttle from CL20N for every material but I still got the same error.

      I'm not familiar with ALE transactions, can you please give me some details of how I can transfer these extra data from one environment to another.

      Thanks,

      François

  • Posted on Jul 10, 2008 at 01:25 PM

    hi,

    Are you using account assignment...in PO etc..

    Priyanka

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hello Priyanka,

      Yes we are using account assignment.

      Thanks

      Problem resolved with refresh of the system, looks like inconsistency of master data...

      Edited by: François Rocheleau-Lieutenant on Oct 4, 2008 6:25 PM

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on May 08, 2012 at 08:39 AM

    I am facing the same problem. When I want to post a goods received (MIGO) I get the message that the Class Type is not active. How can I resolve this problem?

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.