Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

JMS channel issue

Hi

My XI system is set-up with alerts frame-work and we are able to raise almost all the system generated alerts. But we are facing one issue with JMS channel alerts. Lets me explain the problem.

We have a JMS channel connected to JMS Server and we are publishing the messages on JMS queue. When JMS server is down, the channel status is not turning into red and it is staying in gree only. If we see the messages in adapter engine (through message monitoring) they are in delivering mode and they are not going into system error state. So either of the things are not triggering any system alerts. So are there any parameters that we can set-up in JMS channel or somewhere so that when JMS server is down, we can raise the system alerts ?? We are using the EMS server for hosting the JMS queues.

thanks

kumar

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

4 Answers

  • Posted on Jul 07, 2008 at 04:47 AM

    As you mentioned, Adapter Engine is not showing RED status for this error on JMS adapter ?? can you check again, or try to see, when it becomes red i.e which state of the error ??

    Are you raising Adapter Engine based standard alerts? or CCMS Alerts ?? but anyof these cases, if adapter does not turn out to red, then it is difficult.

    Also try Adapter Engine alert once again, after refreshing the adapter engine..

    hope it helps, moorthy

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Moorthy

      yes! as you said, my main problem is..... channel is not turning into red, eventhough my JMS server is down and there by not able to raise the alert in either of the two cases. (Adapter Engine based standard alerts or CCMS Alerts). Is there any option to set through which when jms server is down, channel will become red ??

      thanks

      kumar

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jul 07, 2008 at 05:35 AM

    /thread/5103009 [original link is broken]

    chk this link

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Aug 01, 2008 at 05:39 PM

    solved on my own

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Aug 01, 2008 at 11:13 PM

    Palanit,

    Please let us know what did you do to solve this? Did you install another service pack? Did you re-start the server? What exactly did you do?

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.