Skip to Content

Problem wit the SSL Certificate

Hello,

I have added the SSL certificate in the Certificates and Keys in SAP PO. I have done the same to both Test and Prod systems. Now the problem is, the interface using this works fine on test, but fails on production. I used the xpi_inspector and fond that the certificate is referenced/added while running the interface on test, but does not get referenced/added in production. I tried after clearing both CPA cache and mapping cache. In certificates view, the certificate is accepted and displayed as green status.

We are running SAP PI 7.4 on java.

My guess is that the Certificates are cached and my newly added cert is not getting referenced. Initially I have added the cert under TrustedCAs, but later added it under its own keystore and updated the keystore name in the channels with 'trustStore'=<keystoreName>. But still no success.

Any help with this will be highly appreciated.

Regards,

Prashant

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • Best Answer
    Feb 18 at 11:20 PM

    Thanks for all your responses. The problem was fixed after the server restart.

    Regards,

    Prashant

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Feb 16 at 07:03 AM

    Hi Prashant,

    May i know what is the interface?

    I guess you have imported client ssl cert into TrustedCAs

    you need to assign the newly added production certificates to your interfaces as you moved the interface from QA to production still the interface is pointing to QA certificate and also remove QA certificate if it is there in prod

    Edit your interface manually in production by pointing the production certificate.

    Regards

    Pavan

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • The interface is already on production. old certificates were in Trusted CAs but it was not working on prod so I tried giving it its own keystore and updated the channels to point them to the new keystore. But it still has the same problem,

      I did the same channel updates in test and they are working fine there.

      Regards,

      Prashant

  • Feb 16 at 12:03 PM

    Hi Prashant,

    I'm sorry for a such childish question but have you restarted your communication channel after you imported your certificate into TrustedCA?

    Best Regards,

    Andrzej Filusz

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded