Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

SAP MMC Server Node Missing

For some reason my SAP MMC is not showing my NSP server anymore. I am running Netweaver Preview 2004s SP8.

It was working fine earlier, and after a license renewal and system reboot, I tried to start the server again, but MMC does not show NSP.

All it shows is "Console Root" and then "SAP Systems" under that. Nothing more.

Is there a way for me to fix this?

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

2 Answers

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jun 20, 2008 at 01:58 PM

    I managed to fix the problem - I ran sapstartsrv.exe from windows explorer (located in \usr\sap\NSP\DVEBMGS00\exe)

    Here I entered the following:

    Operation: -Install Service and register COM interface & Start Service

    SID: NSP

    NR: 00

    Start Profile: C:\usr\sap\NSP\SYS\profile\START_DVEBMGS00_<ServerName> (where <ServerName> is your computer name)

    User: <ServerName>\<UserName> (where <ServerName> is your computer name, and <UserName> is your windows login name)

    Password: windows login password

    Startup Type: Automatic

    And that's it - Now the MMC shows me my SAP Instance again! 😊

    A good reference was:

    http://help.sap.com/saphelp_nw2004s/helpdata/en/58/7d8f671e0fa54db744991e200f9111/content.htm

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Aug 24, 2011 at 05:29 PM

    COOL...that worked !!

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded