Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Idoc error - basetype not found

Hey,

I try to configure a netweaver system (aii) and a r3 to communicate with each other.

the aii system did not have the base type matmas01 to receive a material via bd10 from r3 to aii.

I only send a material with a number and that`s it.

I created a basetype in the aii with segment E1MARAM and the fields msgfn, matnr, mbrsh, mtart.

Is this enough?

Then I assigned the Zaidmatmas to this new created base type zmatmas1. I configured in WE20 the parameters for the partner profile and gave him a zmatmas1.

Then I sent a material via BD10, but it does not appear under the producs in my aii. why?

what else should i do to achieve this?

In my R3 I have a status 3 and a green light, but in the aii there never is an incoming idoc. (not even a failure msg, just no connection, although the rfc works properly)

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

1 Answer

  • Posted on Jun 19, 2008 at 05:13 AM

    In my R3 I have a status 3 and a green light, but in the aii there never is an incoming idoc.

    Check if u have any entry in sm58 of R3

    Regards,

    Prateek

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.