Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

dso activation is not happening

HI guru's,

I am loading the data to dso and manually activating the request ,it is taking long time and finally not activating

dso activation is always failing , Iam not able to figure out the problem , please help me out.

After some time the job is failed and showing the message

"Activation sid for datastore object changed from 0 to 68"

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

3 Answers

  • Posted on Jun 18, 2008 at 12:49 PM

    Hello,

    please, refer to this thread:

    activation-sid-for-datastore-object-changed-from-0

    you will find there similar problem and complete solution.

    Assign points if useful.

    Best Regards,

    Maciej Janik

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jun 18, 2008 at 01:01 PM

    Hi Venkata,

    this comes when ever data is coming in Lower case but the object is enabled for the same..

    For this u need to identify which object is causing this issue and then mark the lower case for that object and reload the data..this way u can resolve this issue..

    Or try to change the data in PSA and the reload the data again to DSO.. and then activate the same..

    Thanks

    Assign points if this helps

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Jun 18, 2008 at 01:08 PM

    Hi,

    There are a couple of places where you can see the activation progress.

    1) To start with SM37 job log > (give BI_PROCESS_ODSACTIVAT or BI_ODSA*)

    and it should give you the details about the activation job. If its active make sure that the job log is getting updated at frequent intervals. If its completed check the log for ODS activation.

    2) For very huge number of records SM37 job log may not get update frequently. In that case you have a workaround.

    Go to contents > Active Data table > No. of entries > This will keep on increasing at frequent intervals.

    3) SM66 > Get the job details (server name PID etc from SM37) and see in SM66 if the job is running or not. See if its accessing/updating some tables or is not doing anything at all.

    4) Go to Activate button in Target > Request tab. Inside you can see a job log button. It will also show some log regarding the last activation.

    5) If the Reporting icon has appeared near the request id in ODS. If it appears that may indicate that request is available for reporting

    6) Check the request status in these tables.

    Table RSICCONT table contains the requests that are actually loaded in a target.

    Table RSMONICDP contains the request id of the fact table.

    Table RSODSACTREQ contains information if an ODS is available for reporting/deleting inactive requests also possible.

    Table RSODSACTUPDTYPE.

    Check and let us know.

    Hope this helps.

    Thanks,

    JituK

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.