Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Overriding G/L account in Movt Type 221

Hello - I am attempting to use IE4N (Installing Equipment) to perform movt type 221. I want to override the automatic G/L account but the system's not letting me. I get an error message saying that the G/L acct is not in SKA1 table. Looking in SKA1, I can see the G/L acct. I've tried various different G/L account codes, all unsuccessfully. However, if I let the automatic GL account default, no error message is given.

Any suggestions?

Thanks

SP

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

2 Answers

  • Best Answer
    author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jun 17, 2008 at 05:04 PM

    Hi Susan,

    There is a lot of standard account level postings that are made automatically based on the movement type and the underlying account keys, etc..

    I usually copy the movement type and then either use the wizard for the automatic account determination, in simulation mode to determine which accounts are getting hit and determine which are needed or not.

    Hope this help

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Thanks for your response. Actually, the configuration has been done for two years. We're in an upgrade and only now are we experiencing difficulties. Prior to the upgrade we were able to manually override the GL account. Now we can't. Thanks

      SP

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jun 17, 2008 at 06:48 PM

    Hi Susan,

    Have you had the GL account checked for its config?

    There is a coding block for the intergration between the modules and FI, it may be that there is a requirement for a mandatory firld.

    What are you upgrading from and to?

    Javaid

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      The G/L account works fine elsewhere. In fact the GL account from the automatic account assignment config works fine in IE4N if you let it automatically populate. However, if you try to type that GL into the G/L field (or any other GL account), the system generates the error.

      I think it's more related to entering a manual GL in IE4N rather than the G/L account itself being an issue. Otherwise, the automatic entry wouldn't work, either.

      Thanks

      SP

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.