Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Travel Management FI-TV: Default values set up

Dear forumers,

trying to set up default values for trip expenses in TRIP and PR05 transactions, but the system has no reaction, default value is not displayed and the field Amount is still editable. What am I doing wrong?

Did the following stuff:

in table V_T706B2 (or IMG Define maximum rates and default values for trip expenses) made two entries for each trip expenses - first entry is default value, second entry - is a message that exceeding of that default value is forbidden. But it doesn't work.

Points will be awarded for helpful answers.

Best regards,

Eldar

Edited by: Eldar Hamitov on Jun 16, 2008 10:04 AM

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

2 Answers

  • Best Answer
    author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jun 16, 2008 at 04:10 AM

    hi, if you want any field to be uneditable, you need to check the infotype screen modify in spro. that serves your purpose.

    Judith

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jun 16, 2008 at 06:37 AM

    In "IMG Define maximum rates and default values for trip expenses"

    you have 5 standard options for "Amount type"

    A Default Type

    B Reason for exceeding Maximum rate is required

    C Warning Message for exceeding maximum rate

    D Distribution of receipt amount to different wage types

    E Error message for exceeding maximum rate

    It seems non of them suits you as you want the default value to be the only possible entry, even less then the default rate is not acceptable.

    If that is the case then you need to go for enhancement.

    Check the "Business Add-ins and User-exits in Travel Mangement" section under Travel Management in IMG

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Ashish,

      I wanted to figure out, if there any possibilities of setting the default vakue without user-exits or BAdI's and other ABAP stuff... But still there's no altertnative... If alternative won't appear, will have to look for BAdI modifications... Thanks for assistance!

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.